Eliminata din Liga Campionilor, Steaua va juca, sambata de la 19.00, impotriva gigantilor de la Valladolid, in optimile Cupei Cupelor. Pentru Steaua, un parcurs bun in Europa ar mai sterge din evolutia rusinoasa din campionat, unde ocupa locul 5, la 18 puncte in spatele liderului HCM Constanta. De partea cealalta, spaniolii se tin aproape de plutonul primelor echipe din Spania si sunt pe patru, cu 24 de puncte.

Tot in optimile Cupei Cupelor joaca si liderul Ligii Nationale de handbal masculin, HCM Constanta. HCM lupta pentru un loc in sferturi cu echipa slovaca, Tatran Presov (duminica, 18.00).

In Challenge Cup, Romania este reprezentata de UCM Resita si Stiinta Bacau. In prima mansa a optimilor, echipa antrenata de Aihan Omer a trecut fara probleme de Vardar, scor 31-20. Stiinta Bacau intalneste pe PAOK Salonic, duminica la 17.00.

Oltchim este singura echipa romaneasca angrenata in cea mai puternica competitie inter-cluburi din Europa. Jucatoarele de Valcea joaca, duminica de la 18.45 (sport.ro), al doilea meci din faza grupelor principale ale Ligii Campionilor.

In Cupa EHF, Rulmentul este favorita la calificarea in sferturile turneului, dupa ce in meciul-tur au remizat, 33-33, in deplasarea la unguroaicele de la Feherep Alcoa. Mai mult, brasovencele vin dupa o victorie de moral in fata rivalei din campionat, Oltchim, la o diferenta de 5 goluri.

HCM Baia Mare, a doua echipa calificata in optimile Cupei EHF, au invins, in partida-tur, pe nemtoaicele de la Leipzic, 23-27.

Otelul Galati este prima echipa calificata in sferturile Cupei Cupelor dupa un retur nebun cu echipa maghiara Debrecen, scor 29-24. Galatencele au pierdut in meciul tur cu 34-29, iar la finalul dublei scorul era egal 58-58. Otelul Galati merge insa mai departe in Cupa Cupelor datorita golurilor inscrise in deplasare.