Radu Voina are la dispozitie mai putin de doua zile pentru a le ridica moralul jucatoarelor de la Oltchim inainte de infruntarea cu Krim Mercator din Liga Campionilor. In patru zile, valcencele au pierdut cele mai importante meciuri al acestui inceput de an: intalnirea din Liga Campionilor cu Buducnost (23-22) si derby-ul traditional din Liga Nationala cu Rulmentul (41-36). "Sper ca socul schimbarii antrenorului sa aiba un efect pozitiv asupra fetelor pentru ca Oltchim are nevoie de o victorie, duminica, cu Krim", a spus Radu Voina pentru HotNews.

"Inca nu am discutat nimic concret cu oficialii de la Valcea", a spus Radu Voina pentru HotNews. "Pur si simplu am sosit vineri-seara pe la 6, la Valcea, si doar am urmarit antrenamentul fetelor condus de Aurelian Rosca. Nu era cazul sa ma bag! Apoi, domnul Gavrilescu le-a adunat pe fete intr-o sala si le-a anuntat de schimbarile care au avut loc, neezitand sa le imputa si lor o parte din vina pentru ca nu a fost doar responsabilitatea antrenorului".

Oltchim joaca duminica al doilea meci din faza principala a Ligii Campionilor, impotriva lui Krim Ljubliana, iar Voina e constient ca nu poate sa schimbe o echipa in doua zile. "Cert este ca nu poti sa schimbi jocul unei echipe in doua zile, cu trei mutari si un zambet! O sa continuam programul deja existent. Tot ce sper este ca socul schimbarii antrenorului sa aiba un efect benefic in jocul fetelor.

Acum ne pregatim de vizionarea casetelor in vederea meciului de duminica cu Krim. Ma bazez pe domnul Rosca, pentru ca el le cunoaste mai bine pe adversarele noastre, dar contez si pe informatiile pe care ni le poate oferi Luminita, ea cunoscand foarte bine jocul echipei slovene. In orice caz, Oltchim are mare nevoie de o victorie dupa infrangerea din primul meci", a adaugat selectionerul.

Oltchim l-a ales pe selectionerul nationalei de handbal feminin Radu Voina sa il inlocuiasca pe Ivica Rimanic, demis de conducerea de la Valcea dupa dublul esec din Liga Campionilor si Liga Nationala. Voina a fost numit selectionerul Romaniei in septembrie 2008, in locul lui Gheorghe Tadici.