UPDATE: Cortegiul funerar cu handbalistul Marian Cozma a ajuns, miercuri dimineata, in Bucuresti, la casa din cartierul Tei in care a copilarit. Acesta a fost insotit de peste 200 de masini in ultimul drum spre casa unde a fost asteptat de sute de admiratori si prieteni, transmit televiziunile romanesti de stiri.

Vineri dimineata, trupul neinsufletit al lui Marian Cozma va fi depus la clubul Dinamo, unde sportivul va avea un bust. Inmormantarea sportivului in varsta de 26 de ani, va avea lov vineri, la cimitirul Pipera din Bucuresti.

Cortegiul funerar a intrat marti dupa amiaza in tara pe la Nadlac, unde a fost intampinat de peste 500 de oameni. Preotii au oficiat o slujba de pomenire pentru Marian Cozma. "Am considerat ca este o datorie pentru noi sa venim sa-l primim cu toata dragostea noastra. Ne-am dorit sa il aplaudam pe terenul de sport, insa soarta a vrut altceva. Acum e foarte important sa fim alaturi de familie care trece prin momente cumplite", a declarat primarul localitatii Nadlac, Vasile Ciceac, potrivit Newsin.

La intrarea in Arad, cortegiul a fost primit cu aplauze de catre mii de cetateni. Convoiul s-a oprit pentru cateva minute in fata primariei din oras, unde a fost intampinat de reprezentanti ai autoritatilor locale si sportivi.

Inainte de plecarea din Veszprem, in memoria handbalistului roman suporterii lui MKB Vesprem au hotarat sa organizeze un mars al tacerii , in timp ce oficialitatile din orasul maghiar l-au declarat pe Marian cetatean de onoare .

Sute de maghiari, dar si ce trei handbalisti romani care joaca la Pick Szeged, Valentin Ghionea, Iulian Stamate si Adrian Petrea, s-au adunat in fata salii de sport din localitate pentru a aprinde lumanari si a depune coroane.

Politia maghiara ofera 3500 de euro celui care ofera informatii despre fugarul Sztojka Ivan , suspect in cazul asasinarii lui Marian.