Hypo a inceput campania de calificare in semifinalele Ligii Campionilor cu o victorie meritata, dar norocoasa impotriva croatelor de la Podravka. Austriecele si-au pastrat calmul desi au fost fluierate de 2.000 de suporteri croati si au intra la pauza cu un avantaj de 3 goluri. Soarta meciului parea decisa inca de la debutul reprizei secunde, cand Hypo s-a distantat la 6 goluri, dar Podravka a revenit incredibil si a egalat la 28-28. Cu experienta a opt trofee CL cucerite, Hypo a obtinut, pe final, victoria (31-30).

Andras Nemeth, antrenorul lui Hypo: "Sunt complet multumit ca am castigat in aceasta atmosfera, mai ales ca Podravka are o echipa puternica". Antrenorul lui Podravka, Zdravko Zovko, a fost fair-play: "trebuie sa felicit adversara noastra pentru jocul cu noi, dar si pe jucatoarele mele, care au evoluat bine impotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Suntem capabili sa jucam si mai bine si sper sa aratam acest lucru in urmatorul meci".

In celalalt meci al grupei, Ikast nu a avut nicio sansa in fata liderului din Danemarca, scor 24-38. Viborg a jucat in viteza, clar si hotarat, conducand si cu 15 goluri. Portarul Katrine Lunde a fost numarul unu pentru Viborg. "Nu e nicio drama sa pierzi in fata lui Viborg", s-a consolat antrenorul Kenneth Jensen la final, adaugand ca danezele vor termina grupa pe prima pozitie.

Clasament Grupa I principala, prima etapa:

1. Viborg - 2p (+14)

2. Hypo - 2p (+1)

3. Podravka - 0p (-1)

4. Ikast - 0p (-14)

Programul urmatoarelor meciuri:

Hypo - Ikast, 13 feb

Viborg - Podravka, 14 feb

Hypo - Viborg, 20 feb

Ikast - Podravka, 21 feb

Ikast - Hypo, 28 feb

Podravka - Viborg, 28 feb

Viborg - Ikast, 14 martie

Hypo - Podravka, 14 martie

Podravka - Ikast, 21 martie

Viborg - Hypo, 21 martie

In grupa a 2-a principala, Oltchim a pierdut la limita, 23-22, acasa la Buducnost, fiind singura echipa care nu si-a respectat statutul de favorita in meciurile din prima etapa. Valcencele au pacatuit in atac, in a doua repriza Oana Manea a fost neutralizata complet de apararea macedoneana, in timp ce Elisei si Ramona Maier nu au reusit niciun gol de pe extreme. "La 20-20 am avut cateva ocazii mari de a decide meciul in favoarea noastra, dar le-am ratat. Sper sa luptam pana la finalul acestei grupe pentru un loc in semifinale. In aceasta partida, Buducnost a fost mai buna", a avut puterea sa recunoasca antrenorul romancelor, Ivica Rimanic.

Gyor a castigat neasteptat de usor la Krim, scor 31-35. Unguroaicele si-au asigurat victoria cu 7 minute inainte de final, cand conduceau deja cu noua goluri. Gorbitz a fost, din nou, cea mai buna jucatoarea a lui Gyor inscriind de noua ori in poarta croatelor. "Este un inceput cum nu se poate mai bun in debutul grupelor principale. Nu m-am gandit niciodata ca vom castiga atat de usor", a recunoscut antrenorul lui Gyor, Csaba Konkoly.

Clasament, Grupa II principala, prima etapa:

1. Gyor - 2p (+4)

2. Buducnost - 2p (+1)

3. Oltchim - 0p (-1)

4. Krim - 0p (-4)

Programul urmatoarelor meciuri:

Gyor - Buducnost, 15 feb

Oltchim - Krim, 15 feb

Oltchim - Gyor, 21 feb

Krim - Buducnost, 22 feb

Krim - Oltchim, 28 feb

Buducnost - Gyor, 28 feb

Gyor - Krim, 15 martie

Oltchim - Buducnost, 15 martie

Gyor - Oltchim, 21 martie

Buducnost - Krim, 22 martie