Trupul neinsufletit al handbalistului Marian Cozma, ucis in noaptea de sambata spre duminica, va fi adus in cursul zilei de marti in tara dupa cum precizeaza Marin Ursut, consulul Romaniei la Budapesta. In alta ordine de idei, fostul sportiv roman va fi numit cetatean de onoare al orasului Veszprem.

"In ceea ce priveste repatrierea, avem programata maine (nr marti), in jurul orelor 16-17, o ceremonie de ramas-bun la Nadlac. Dupa aceasta, va fi continuat drumul spre tara", a precizat Marin Ursut pentru Mediafax. Consulul roman de la Budapesta a mai declarat ca trupul lui Marian va fi adus cu masina si nu cu avionul.

Atasatul roman pentru Afaceri Interne la Budapesta, Ioan Bentze, a declarat ca Marian va fi facut cetatean de onoare al orasului Veszprem intr-o ceremonie care va avea loc marti.

"Am fost la morga. Durerea a fost mare pentru familia sa. Un reprezentat al clubului a fost alaturi de familie pe toata perioada acestui moment tragic. Maine (nr marti) va avea loc solemnitatea prin care primarul din Veszprem il va face cetatean de onoare al orasului pe Marian", a precizat Ioan Bentze.

Handbalistul roman Marian Cozma a fost injunghiat mortal in noaptea de 7 spre 8 februarie intr-un local din Veszprem, acolo unde se afla alaturi de coechipierii Zarko Sesum si Ivan Pesic.