In 2005, Marian Cozma a mai fost victima unui atac. El a fost injunghiat dupa ce a fost batut de 8 persoane. Atunci, lama cutitului a trecut putin pe langa coloana vertebrala. Pasarila, asa cum ii spuneau colegii, avea o cariera frumoasa. Era inalt, solid, avea 211 cm. A invatat in liceul Electroaparataj, era foarte cunoscut printre colegii sai. Era cel mai bun la handbal. Ii placea sa se distreze, era o persoana pe care o vedeai numai cu zambetul pe buze. Era mereu in centrul atentiei si se amuza si el atunci cand prietenii sai faceau glume pe seama inaltimii sale. Niciodata nu il vedeai suparat, niciodata nu l-ai fi vazut sa se certe cu cineva.

A fost luat urgent la Dinamo in 1996 si era printre cei mai buni din echipa. A ajuns repede la prima echipa, acolo unde s-a impus ca pivot, dar era folosit si ca inter. A jucat semifinala Cupei EHF si de la Dinamo, a ajuns in Ungaria, la Veszprem, acolo unde a castigat sezonul trecut Cupa Cupelor. "Cred ca sunt cel mai inalt handbalist din lume. M-am obisnuit cu ideea. Fiecare om are plusurile si minusurile sale. Mie imi place sa joc mai mult in atac, dar in ultimul timp am progresat si pe faza defensiva si sper sa pot ajuta la maximum echipa nationala", spunea Cozma inainte de Mondialul din Croatia. Pentru el, competitia a fost una trista. A jucat foarte putin si se hotarase sa renunte la a mai raspunde la convocari. "In mod sigur ar fi revenit asupra deciziei", afirma Rares Jurca... Din pacate, nu mai e printre noi... "Nu mi-au omorat doar copilul, m-au omorat si pe mine", a spus, in lacrimi, tatal lui Marian. Sambata seara voia sa ii cumpere casa.

In urma lui Marian, a ramas o familie indurerata, colegi de echipa socati si cu lacrimi in ochi, prieteni distrusi de veste... Si un cont de HI5. Acolo unde motto-ul lui Marian era... DESI LUMEA TOATA E PLINA DE URA, INIMILE MAI SUNT PLINE DE IUBIRE...

DATE PERSONALE

Marian Cozma

Data de nastere: 08.09.1982

Inaltime: 211 cm

Greutate: 113 kg

PALMARES:

EHF CL 2008-09 MKB Veszprém KC 23 goluri

EHF CL 2007-08 MKB Veszprém KC 10 goluri

CUP CUPELOR 2007-08 MKB Veszprém KC 22 de goluri

EHF CL 2006-07 MKB Veszprém KC 17 goluri

EHF CL 2005-06 Dinamo Baumit Bucuresti 25 de goluri

EHF CUP 2004-05 Dinamo Baumit Bucuresti

EHF CUP 2003-04 Dinamo-Romc. Bucuresti

EHF CUP 2002-03 Dinamo Bucuresti