Handbalistele antrenate de Radu Voina vor disputa meciurile de pregatire inaintea calificarilor pentru Campionatul Mondial 2009 din China in compania nationalelor de handbal feminin ale Danemarcei si Germaniei. Lotul hanbalistelor se va intruni in 23 februarie.

Remus Draganescu, directorul tehnic al nationalei a oferit detalii despre partidele romancelor. "Data de 23 februarie este stabilita, urmeaza sa vedem unde va avea loc reunirea. Dupa o saptamana de antrenamente echipa va pleca in Danemarca, pentru trei meciuri cu nordicele, intre 4 si 6 martie, iar apoi, in 7 si 8 martie, vom juca doua partide cu Germania", a declarat Draganescu pentru Mediafax.

Echipa de handbal feminin a Romaniei va disputa meciurile tur-retur din play-off-ul CM impotriva Belarusului in perioada 6-13 iunie 2009.

Romancele au participat la sfarsitul anului 2008, la Campionatul European din Macedonia, terminand competitia pe locul cinci. La ultima editie a CM, in 2007, in Franta, echipa handbalistelor din Romania a ocupat locul patru.