Pittsburg Steelers a castigat finala Ligii profesioniste de Fotbal American, devenind cea mai titrata echipa din istoria NFL. Aceasta editie a Superbowl-lui a adus incasari record pentru NBS, postul de televiziune care a transmis meciul. Intr-o perioada de criza economica, americanii au avut un profit de 261 de milioane de dolari in ziua transmisiunii, dintre care 206 milioane numai din reclamele difuzate in timpul meciului.

Cel mai popular eveniment sportiv din Statele Unite i-a pus fata in fata pe Pittsburg Steelers si Arizona Cardinals. Daca pentru colosii de la Steelers aceasta editie a Superbowl era a doua in ultimele patru sezoane, cei de la Cardinals au jucat prima lor finala NFL dupa o pauza de 62 de ani.

La finalul unei partide extrem de echilibrate, Santonio Holmes a adus victoria celor de la Steelers in ultimele 35 de secunde, scor 27-23. Holmes a fost ales si cel mai bun jucator al finalei. Cu acest al 6-lea titlu, Pittsburg Steelers a devenit cea mai titrata echipa din liga nord-americana, depasindu-i pe Dallas Cowboys si San Francisco 49ers.