Dupa ce timp de 14 ani nu a avut acces la handbalul mare, nationala masculina a Romaniei a parasit Campionatul Mondial inca din faza grupelor (elevii lui Omer s-au clasat pe locul patru si au fost eliminati). Pentru tricolori urmeaza confruntari cu echipe neinsemnate pentru locurile 13-24, iar o intrebare ne obsedeaza pe toti: a pierdut Romania sau a castigat Slovacia disputa de joi seara?

In afara de partida contra Frantei, una in care diferenta de valoare a fost evidenta, in celelalte dispute pierdute (cu Ungaria si cu Slovacia) tricolorii ne-au dat impresia ca pot produce surpriza dupa o prima repriza buna. Totul s-a irosit de fiecare data in mitanul secund, iar explicatiile au venit pe banda rulanta: tracul unei competitii importante dupa o pauza indelungata, jucatori neexperimentati, caderi fizice si psihice, decizii neinspirate ale antrenorului Omer.

Slovacia (o anonima in handbalul mondial masculin) ne-a trimis sa jucam in turneul pentru locurile 13-24 intr-o localitate din Croatia al carei nume s-a regasit din plin pe buzele multora dintre suporterii care au suferit in fata televizoarelor.