Vasile Stanga, antrenorul echipei Energia Pandurii Tg. Jiu si desemnat cel mai bun inter stanga la CM din Spania 1982, lauda prima victorie obtinuta de handbalistii romani in fata Argentinei, dar atentioneaza: "Am facut un pas important in partida cu Argentina, dar meciul cheie este cel cu Slovacia", a declarat Vasile Stanga pentru HotNews.

"Am avut noroc. Probabil Argentina si-a terminat benzina. Am facut un pas important prin aceasta victorie. Trebuia neaparat sa castigam pentru a spera la calificarea in grupele principale. Cu Australia o sa fie mai bine, deoarece este un adversar usor. Putem sa-i invingem. Partida cu Slovacia va reprezenta, insa, meciul cheie. Daca ii batem pe ei, atunci ne vom califica", a mentionat fostul antrenor al echipei HCM Constanta.

"Nu putem compara prestatia handbalistilor din partida cu Ungaria si cea cu Argentina. Adversarul este de un alt calibru, mult mai slab. Pe viitor, nu trebuie sa repetam greselile din meciul de duminica. Am crezut ca meciul s-a terminat, dar o partida dureaza 60 de minute. Am gresit pentru ca am tinut de rezultat", a adaugat Vasile Stanga.

Prestatia portarului roman a salvat Romania in momente importante: "Cel mai bun jucator a fost Rudi Stanescu. A facut din nou un meci mare. Ghionea a facut un meci foarte bun pe final de partida. Si Petrea a jucat foarte bine".

"Pentru a putea avea succese, handbalistii trebuie sa trateze meciul de la primul minut pana la ultimul. Intr-un meci conteaza seriozitatea, profesionalismul, dar si mentalitatea", a concluzionat tehnicianul roman.