"Romania a jucat la 40% din potential", isi incurajeaza Alin Sania colegii dupa debutul slab al nationalei de handbal masculin in Croatia.

"A fost un meci greu. In prima repriza am jucat bine, dar in a doua parte Franta a calcat putin pedala si s-a vazut. Avem un lot restrans, ei au mai multi jucatori, au rulat lotul, si n-am tinut pasul cu ei. Am avut noroc cu Stanescu si cu Toma, care ne-au tinut in joc. Sper sa trecem peste acest handicap si sa intram in competitie cum trebuie. Romania a jucat azi la maxim 40% din posibilitati".

Radu Voina nu a fost surprins de victoria Frantei si ii sfatuieste pe jucatorii romani sa uite meciul cu francezii si sa se concentreze pe urmatoarele meciuri din grupa.

"Debutul in fata Frantei a fost un esec. Franta a jucat cu echipa a doua, dar noi trebuie sa ne concentram in fata Slovaciei si a Argentinei. Acolo trebuie sa se vada valoarea noastra. Meciul cu Ungaria este important, dar, fie ca ne place sau nu, ei sunt peste noi.

Slovacia si Argentina sunt la nivelul nostru si trebuie sa ne concentram sa luam locul 3 in grupa. Asta e valoarea echipei Romaniei. Cand joci in fata celui mai bun portar din lume si cand Franta isi rodeaza intreaga echipa, trebuie sa fim realisti si sa recunoastem ca suntem foarte departe.

Pe vremuri, i-am invatat pe francezi, dar noi ramanem la nivelul de acum 35 de ani din toate punctele de vedere", a spus Radu Voina pentru Gsptv.