Din pacate, Romania nu a scapat de ce i-a fost cel mai frica: o ploaie de goluri din partea campionilor olimpici. Nationala lui Omer a pierdut fara drept de apel partida cu Franta, scor 31-21, iar gandurile romanilor se indreapta spre partidele ce vor urma. Portarul francez, Omeyer, a inchis poarta aproape tot meciul pentru ca cel mai bun jucator al lumii in 2007, Karabatic, sa-si arate clasa si sa inscrie din toata pozitiile. Pentru Romania, Rusi Stanescu si Ghionea au fost cei mai buni jucatori dintr-o echipa amortita si lenta, care a ratat nepermis de mult in fata unei echipe de talia Frantei. Pentru Romania urmeaza meciul cu Ungaria, nationala care a spulberat Australia in alt meci al grupei A.

Clasament Grupa A dupa prima runda:

1. Franta -2p

2. Ungaria - 2p

3. Slovacia - 2p

4. Argentina - 0p

5. Romania -0p

6. Australia -0p

min 50 Romania - Franta 18-24/ Au marcat pentru Romania: Ghionea `7 `13 `26, Toma `15 `24 `29 `32, Petrea `22, Jurca `36 `38, Irimiescu `43

Franta isi arata clasa si inscriu goluri din toate pozitiile. Karabatic, cel mai bun jucator din lumii, il executa pe Stanescu de la 9 metri cu un sut naprasnic. Din nou, acelasi Karabatic se descurca de unu singur in fata defensivei romane si inscrie. Omer cere time-out pentru a le mai opri avantul francezilor. Stanescu apara in doua situatii de unu la unu. Karabatic este faultat de Buricea, care primeste eliminare de 2 minute.

min 40 Romania - Franta 14-20/ Au marcat pentru Romania: Ghionea `7 `13 `26, Toma `15 `24 `29 `32, Petrea `22, Jurca `36 `38

Romanii incep repriza secunda reusind sa inscrie mai usor, dar lasa garda jos in apararea si francezii nu iarta nimic. Romania s-a apropiat la doua goluri de Franta pentru ca in doua minute adversarii sa se distanteze la 17-13. Franta mareste ritmul in timp ce Romania rateaza faza dupa faza.

Romania - Franta 9-12/ Au marcat pentru Romania: Ghionea `7 `13 `26, Toma `15 `24 `29, Petrea `22,

Petrea inscrie primul sau gol, apoi francezii iau piciorul de pe acceleratie, iar Toma reuseste doua faze spectaculoase pe extrema dreapta, finalizate cu gol (6-9). Selectionerul Frantei cere time-out si le reproseaza jucatorilor sai jocul slab din ultimele minute. Fernandez inscrie apoi pentru Franta, dar Ghionea beneficiaza de inca o aruncare de la 7 metri si inscrie. Se pastreaza diferenta de trei goluri. Franta ramane in inferioritatea numerica, dar romanii rateaza primul atac. Romania se apara avansat si Toma inscrie pe contraatac. Rohozneanu rateaza in ultimele secunde si Romania termina repriza la trei goluri in spatele campioanei olimpice.

min 20 Romania - Franta 3-9/ Au marcat pentru Romania: Ghionea `7 `13, Toma `15

Inceput slab al nationalei lui Omer. Bogdan Toma nu reuseste nici el sa-l invinga pe Omeyer. De partea cealalta, Rudi Stanescu se opune si el lui Karabatic. Franta inscrie de la 7 metri, iar Laurentiu Toma primeste un cartonas galben. Ghionea il invinge pe Omeyer de la 7 metri si inscrie al doilea gol pentru Romania in 13 minute joc. 5-2 si arbitrii anuleaza golul lui Irimescu pentru ca acesta cazuse in careu cand a aruncat. Apararea romana merge bine si Toma nu-l mai iarta pe Omeyer. Din pacate, Romania nu reuseste sa profite de erorile francezilor din atac si scorul capata proportii in favoarea Frantei. Romanii nu sunt capabili sa finalizeze niciun atac.

min 10 Romania - Franta 1-4/ Au marcat pentru Romania: Ghionea `7

Romanii incep meciul in atac, dar Stavrositu rateaza. Inscriu francezii pana la urma, desi romanii s-au aparat destul de bine. Ghionea are posibilitatea sa inscrie primul gol pentru Romania, dar rateaza de la 7 metri. Portarul Omeyer apara toata aruncarile romanilor si Franta inscrie pe contraatac (4-0, min 6). Francezii gresesc o pasa si Ghionea inscrie primul gol pentru Romania. Incredibil! Ghionea si Petrea scapa de doua ori singuri cu Omeyer si rateaza

A inceput partida..

Romania: Stanescu, Ghionea, Iacob, Paraianu, Cozma, Petrea, Buricea

Antrenor: Aihan Omer

Franta: Omeyer, Abalo, G. Gille, Dinart, B. Gille, Karabatic, Junillon

Antrenor: Claude Onesta