A 21-a editie a Campionatului Mondial de handbal masculin va debuta pe 16 ianuarie in Croatia si va aduna 24 de echipe nationale, printre care si cea a Romaniei. Condusa de Aihan Omer, nationala masculina a Romaniei s-a calificat la Mondial dupa o pauza de 14 ani.

La finalul turneului de pregatire din Danemarca, Aihan Omer a anuntat lotul de jucatori care va face deplasarea in Croatia. Astfel, singura surpriza a selectionerului este aparitia lui Ionut Georgescu in lot, in locul lui Florin Ciubotariu si Cristian Fenici. Echipa Romaniei este formata din Ionut Rudi Stanescu, Mihai Catalin Popescu, Sorin Barza-portari; George Buricea, Mihai Timofte, Eremia Paraianu, Marian Cozma, Alexandru Irimescu, Valentin Ghionea, Laurentiu Toma, Adrian Petrea, Florin Nicolae, Marius Stavrositu, Mihai Rohozneanu, Sandu Iacob si Rares Jurca.

Intr-o grupa de foc cu Franta - campioana olimpica, Ungaria, Slovacia, Argentina si Australia, handbalistii romani trebuie sa termine grupa in primele trei clasate pentru a se califica in faza urmatoare a competitiei. Romania va juca meciurile din grupa A la Osijek si va debuta impotriva Frantei, pe 17 ianuarie (21.30, TVR 2).

Grupa A/ Osijek: Franta, Ungaria, Slovacia, Romania, Argentina, Australia.

Romania - Franta, (17 ianuarie, 21:30, Tvr 2 si live-text pe HotNews)

Romania - Ungaria (18 ianuarie, 18:00, Tvr 2 si live-text pe HotNews)

Romania - Argentina (19 ianuarie, 16:30, Tvr 2 si live-text pe HotNews)

Romania - Australia ( 21 ianuarie, 16.00, Tvr 2 si live-text pe HotNews)

Romania - Slovacia ( 22 ianuarie, 18.00, Tvr 2 si live-text pe HotNews)

Grupa B/ Split: Croatia, Suedia, Spania, Coreea de Sud, Kuweit, Cuba.

Grupa C/ Varazdin: Germania, Polonia, Macedonia, Rusia, Tunisia, Algeria.

Grupa D/ Porec: Danemarca, Norvegia, Egipt, Brazilia, Serbia, Arabia Saudita.