Formatia de baschet masculin, BCM Elba Timisoara a devenit, duminica seara, vicecampioana Ligii Europei Centrale. Baschetbalistii romani au fost invinsi in finala de ungurii de la Albacomp Szekesfehervar, scor 66-92 (15-17, 16-30, 23-25, 12-20). Finala mica a fost castigata de austriecii de la Kapfenberg Bulls, in fata cehilor de la Geofin Novy Jicin, scor 74-67.

In fata a 2.000 de spectatori veniti sa-si sustina favoritii in sala Constantin Jude din Timisoara, formatia banateana a parut fara aparare in fata unei echipe oaspete dezlantuita. La un moment dat al jocului Albacomp conducea la o diferenta de 32 de puncte.

"Este evidenta diferenta de valoare dintre noi si formatia din Ungaria. Poate nu atat de valoare, cat de experienta si bagaj de cunostinte. Oricum, noi ne-am depasit conditia prin calificarea in finala", a declarat antrenorul timisorenilor, Dragan Petricevici pentru Mediafax, citat de banateanul.ro.

Markovici (15 puncte), Pesici (14 puncte) si Vasojevici (14 puncte) au fost cei mai buni marcatori ai formatiei banatene.