Alin Sania, golgeterul Stelei in Liga Campionilor cu 41 de reusite, va rata Campionatul Mondial din Croatia (16 ian - 1 feb) dupa ce a aflat ca are tendonul ahilian sectionat. Astfel, Aihan Omer nu va putea conta pe serviciile interului stang al Stelei care va sta cel putin o luna si jumatate departe de terenul de handbal.

"Problemele sunt foarte delicate. Tendonul ahilian este sectionat. In cel mai fericit caz, voi lipsi o luna si jumatate de pe teren. Medicul mi-a recomandat sa ma pregatesc insa pentru ce este mai rau”, a spus handbalistul pentru Prosport. "Este cea mai mare dezamagire pe care o traiesc. Am muncit foarte mult pentru a merge la un Campionat Mondial, de sapte ani tot am participat la campanii de calificare. Acum, echipa nationala s-a calificat, dar eu m-am accidentat cu o luna inainte de competitie. Sunt foarte afectat”.

Dupa un sezon epuizant cu Steaua, Sania era pregatit sa faca pasul spre o echipa puternica din strainatate, insa aceasta accidentare i-a dat peste cap toate planurile. "Sansele sa mai plec sunt nule, cel putin pana in vara. Nu vreau sa fortez si nici nu e indicat sa ma transfer accidentat”, a mai adaugat stelistul.

Alin Sania a debutat la echipa nationala in 2000 si a adunat 68 de selectii si a inscris 68 de goluri pentru Romania.