Romania a bifat a doua victorie in campania de calificare la mondialul din 2010 sub comanda lui Stelian Moculescu. Voleibalistii romani au trecut fara emotii de Austria, scor 3-0 (23-25, 22-25, 20-25) in urma unui joc consistent fata de cel din primul meci cu Ungaria.

Cei mai buni jucatori ai Romaniei, conform site-ului oficial al Federatiei Internationale de Volei (FIVB), au fost Gontariu 15, Borota 10 si Stancu 6, iar pentru Austria, Schneider 11, Mellitzer 7, Hirczy 7 au facut cele mai multe puncte.

Stelian Moculescu, antrenorul Romaniei a spus: "Am inceput destul de bine si am pus presiune pe austrieci cu servicii foarte bune. Conduceam cu 2-0 cand Austria a inceput sa joace altceva in comparatie cu ce au aratat in meciul anterior, dar echipa mea a practicat un joc consistent".

Peter Kleinmann, presedintele Federatiei Austriece de Volei: "A fost un meci jucat destul de prost. Tot ce a mers in meciul de ieri foarte bine, cu Romania a mers dezastros, mai ales atacurile unde am facut 14 greseli. La acest nivel, nu ai voie sa ratezi atat".

Daniel Gavan, capitanul Austriei: "Romania a jucat foarte bine cu noi, mult mai bine decat impotriva Ungariei. Meciurile urmatoare vor fi foarte interesante pentru ca, daca noi castigam multe puncte in fata Ungariei si Romania pierde la Bosnia, totul este posibil".