Romania are nevoie doar de un punct din meciul cu puternica nationala a Norvegiei pentru a-si asigura un loc in careul de asi de la CE de handbal feminin din Macedonia. Totusi, Ungaria ar sterge orice incruntare de pe fruntea selectionerului Radu Voina daca ar invinge Spania (Spania - Ungaria, 17.15, live-text pe HotNews), principala contracandidata a Romaniei la locul doi in grupa. "Sper ca meciul cu Norvegia sa devina unul de orgolii, si nu decisiv, pentru noi", a recunoscut pentru HotNews selectionerul Voina.

Reporter: Ingrijorat sau suparat, domnule Voina?

Radu Voina:A, nu, suparat nu! Ne intoarcem la hotel acum dupa o mica plimbare de relaxare. Fetele aveau nevoie dupa doua zile extenuante. Ele sunt concentrate, obosite, lovite, dar totusi optimiste!

- Avem nevoie de un punct cu Norvegia, campioana olimpica si europeana, pentru a merge in semifinale.

- Eu sper ca totul sa se rezolve pana la meciul nostru (daca Ungaria invinge Spania, atunci Romania e calificata si in cazul unei infrangeri cu Norvegia!), pentru ca orice natiune isi vede interesul ei, chiar si Ungaria. In caz contrar, meciul cu Norvegia va fi extrem de greu. Norvegia este acum pe val, a inceput cu un egal, dar acum jucatoarele lor sunt in turatie maxima. Vom vedea...

- Cum se simte Ramona Maier?

- Ramona e aici cu noi. E bandajata, imobilizata, sufera, dar le va sustine pe fete din tribuna. Pacat de accidentarea ei, mai ales ca pentru Ramona, Campionatul European s-a terminat! Ea este o fata deosebita, care nu trebuie uitata dupa tot ce a facut pentru echipa Romaniei.

- Batem Norvegia?

- Daca ar fi sa se intample ce zic eu....e foarte greu, chiar sa facem si meci nul. Eu sper ca situatia sa fie in asa fel incat Romania - Norvegia sa fie doar un meci al orgoliilor, fara nicio miza.