Victoria cu Ucraina, de miercuri, este vitala pentru calificarea in semifinalele Campionatului European a echipei de handbal feminin din Romania. Sportivele antrenate de Radu Voina au pierdut, marti seara, in fata selectionatei Spaniei, dupa un meci in care prestatia romancelor a fost mult sub nivelul aratat in meciurile din grupa. "S-a acumulat oboseala pentru toate echipele, din pacate am avut parte si de doua accidentari, dar mergem inainte", a mentionat Voina.

Atat Romania, cat si Ucraina vin dupa o infrangere. Romancele au pierdut in fata Spaniei, iar ucrainiencele au fost invinse de Ungaria, cu 24 la 26. Desi nu mai are nicio sansa sa se califice in semifinale, Ucraina va incerca, miercuri, sa invinga Romania, pentru a se razbuna. Fetele lui Voina au castigat, in urma cu cateva saptamani, la Trofeul Carpati, partida cu ucrainiencele la patru goluri distanta, scor 32-28.

"De acum, orice meci va fi greu si capital. S-a acumulat oboseala pentru toate echipele, din pacate am avut parte si de doua accidentari, dar mergem inainte. Sa speram ca jucatoarele isi vor reveni mental si vom lua totul de la capat", a declarat Radu Voina, potrivit gsp.ro.

Inaintea partidei de miercuri, Romania se afla pe locul trei, la egalitate de puncte (patru) cu Spania.