Nationala de handbal feminin a facut minuni in prima saptamana la CE din Macedonia, insa greul pentru echipa lui Voina abia de acum incepe. De marti, jucatoarele vor avea de infruntat Spania, Norvegia si Ucraina, dar o calificare in semifinalele acestui turneu pare mai clara ca niciodata dupa evolutia fetelor impotriva danezelor.

Radu Voina, impresionat de forta echipei sale: "Cred ca meciul cu danezele a fost cel mai puternic din Grupa A. In repriza a doua m-a surprins cu o putere de lupta la care nu ma asteptam si in final a venit o victorie. Aceasta este victoria unei echipe".

"A fost un meci asa de tare pentru ca erau in joc doua puncte care noua ne vor fi de mare ajutor in grupa principala. Danemarca este o echipa buna, dar noi am fost formatia cea mai buna", a completat Narcisa Lecusanu.

Reactia antrenorului danez dupa victoria Romaniei demonstreaza fair-play-ul unui turneu final: "Felicitari Romaniei! Acesta a fost cel mai greu meci pentru Danemarca, dar si cel mai bun din Grupa A. Romania are o echipa puternica si cu multa experienta, este fantastica".