Dupa infrangerea la un gol in fata Danemarcei, presa franceza titra: Nu am putut invinge capcaunul danez. Dar Franta avea moralul ridicat inaintea partidei cu Romania si spera la calificarea in turul doi a Campionatului European din Macedonia. Fetele antrenate de Radu Voina le-au aratat ce inseamna o echipa de talie internationala. Lucru ce i-a facut pe francezi sa recunoasca valoarea jucatoarelor de handbal romance: Romania a aratat solida, increzatoare in propriile forte si cu mult sange rece. Aceste calitati trebuie sa le aiba si Franta, duminica impotriva Ungariei.

Citeste si alte titluri din Handbal

Radu Voina: Fetele arata ca o adevarata echipa

Romania s-a calificat in turul doi al CE din Macedonia

Amandine Leynaud (portar Franta): Romancele sunt prea individualiste

CE (handbal feminin) CLICK aici pentru Program, Rezultate, Clasament

Inaintea meciului cu Romania, francezii vedeau doar defectele fetelor antrenate de Voina. Dar dupa meciul de vineri seara, echipa Romaniei a devenit una din favoritele competitiei: "Romania, care a venit la Euro cu obiectivul de a termina pe podium, i-a amintit echipei Frantei care sunt limitele sale actuale. Diferenta dintre un grup in constructie si o Romanie experimentata a parut flagranta", scrie cotidianul francez L'Equipe.

Francezii mai au o singura partida de jucat in grupa, iar antrenorul Olivier Krumbholz declara ca nu spera la medalie: "Am luat trei goluri cand eram in superioritate numerica si acest lucru nu are iertare la un asemenea nivel. In raport cu meciul contra Danemarcei nu pot sa spun ca am facut un pas inapoi. Am vazut o echipa solida a Frantei, chiar daca a avut unele fisuri pe alocuri. Nu am venit sa obtinem o medalie, ci sa muncim si sa luptam".

Angélique Spincer a mentionat ca atacurile Cristinei Neagu (7 goluri) si cele 16 lovituri parate de Luminita Dinu Hutupan nu le-au dat nicio sansa frantuzoaicelor: "Cand am avut un avantaj de trei sau patru goluri am lasat putin garda jos. Am ratat multe lovituri. Ne-am luptat putin mai bine decat cu Danemarca. Nu am reusit sa ne aparam de Cristina Neagu si imediat Luminita Dinu a inchis poarta. Obiectivul nostru este turul doi. Stim sa suntem o echipa in reconstructie, intr-o grupa foarte dificila".

Jucatoarea Marion Limal recunoaste ca romancele au fost mai puternice: "Am avut sansa sa facem un pas catre calificare, dar nu l-am facut. Sunt puternice, lucru cu care nu am putut sa ne descurcam. Am primit goluri atunci cand eram in superioritate numerica, iar acest lucru nu e normal. Mai avem mult de muncit. Ne vom lupta pana la capat si cu Ungaria. Ne vom darui complet pentru a nu avea regrete.

Opt echipe s-au calificat deja in turul doi al Campionatului European, inaintea ultimului meci din grupe: Rusia, Suedia, Germania, Romania, Danemarca, Norvegia, Spania si Ucraina. Sambata, in grupa C, Belarus e favorita pentru a se califica, in defavoarea Austriei. In grupa D, trei echipe, Croatia, Macedonia si Serbia sunt in cursa pentru ocuparea locurilor 2 si 3 in grupa, ce le permit accederea in turul doi.