Romania a inceput cat se poate de bine Campionatul European de handbal feminin din Macedonia. A invins Ungaria la distanta de sapte goluri, iar vineri intalneste o alta echipa din grupa A, Franta. Fetele antrenate de Olivier Krumbholz au pierdut primul meci din grupa, dar jocul bun le face sa spere la calificarea in turul doi.

Romania a intalnit Franta la Campionatul Mondial din 2007, cand tricolorele noastre au invins in prelungiri cu 34 la 31. "Sunt mai mari, sunt mai rapide, arunca mai bine, depasesc mai bine", a declarat atunci Krumbholz. Acelasi lucru trebuie sa-l faca si vineri fetele lui Voina.

Portarul francez, Amandine Leynaud stie care e avantajul lor in fata romancelor: "Ele reusesc atacuri personale, dar defectul lor este ca vor tot timpul sa demonstreze ca isi merita locul in primul sapte. Noi suntem total opuse: puterea noastra sta in unitate, nu in individualitate".

Olivier Krumbholz este laudat de adversarul sau, Radu Voina. „Este un nebun dupa handbal, bineinteles in sensul bun al cuvantului. Traieste pentru acest sport si isi merita locul de selectioner”, a declarat antrenorul roman pentru Prosport. Tehnicianul francez are incredere in sansa lor, dar recunoaste si punctele slabe ale fetelor sale: "Vom incerca sa dam lovitura, cu multa energie. Mai avem nevoie de putina incredere, dar si de maturitate".

Nina Kanto este putin mai realista: "Echipa s-a format in octombrie, asa ca nu trebuie sa ne asteptam la miracole".

Carmen Amariei e constienta de forta adversarului. "Nu e un adversar pe care sa-l desconsideri. Franta a parut intotdeauna ca nu mai are echipa si s-a ridicat cind nu te astepti. Trebuie sa jucam cu multa ambitie si determinare ca sa invingem", a declarat romanca, potrivit gsp.ro.

Romania va intalni Franta in cadrul celui de-al doilea meci din Grupa A, vineri, la ora 19:15. Arbitrii partidei vor fi Brunovsky si Canda, din Ungaria.