"Sunt foarte mandru de fete si foarte bucuros pentru ele", a spus Radu Voina pentru HotNews, cu o bucurie in glas pe care nu am auzit-o la selectioner de cand a preluat nationala de handbal feminin. Victoria impotriva Ungariei le-a ridicat moralul handbalistelor, dar Voina ramane cu picioarele pe pamant.

"E foarte important ca am inceput bine acest Campionat European", a spus pentru Hotnews selectionerul Voina, aflat in drum spre antrenamentul nationalei. "O victorie cu Ungaria ne da sperante pentru ca nationala vecina este o echipa foarte buna. Fetele s-au aparat foarte bine, de aceea Gorbicz a facut un meci mai slab. Oricum cel mai important este ca jucatoarele au vrut sa castige.

"O sa fie mai greu cu Franta, mai ales ca a pierdut dupa ce a condus, practic, tot meciul cu Danemarca. La acest nivel, nu mai exista echipe slabe, toate sunt puternice. Ati vazut, Norvegia a facut egal cu Spania.

"Care echipa mi-a placut cel mai mult pana acum la acest turneu? Pai, echipa Romaniei! Este cea mai frumoasa, cea mai puternica si cel mai frumos imbracata", a incheiat Voina intr-un ton optimist.

Pentru Romania, urmatorul adversar este Franta (5 dec, 19.15, Tvr2), echipa care a scapat printre degete victoria in fata danezelor (24-23) in ultimele minute ale meciului.