Romania bifeaza a doua infrangere in preliminariile CE din 2010, 36-29, cu puternica echipa a Suediei. Suedezii le-au dat o lectie de handbal jucatorilor lui Omer, mai ales pe finalul meciului, cand s-au distantat si la zece goluri. Romania ramane cu cele 4 puncte obtinute in primele doua meciuri, in timp ce Suedia e lider in grupa 1 cu 6 puncte din trei meciuri.

Urmatorul meci al nationalei Romaniei este anul viitor, la CM din Croatia, impotriva campioanei olimpice, Franta. Romania face parte din Grupa A, alaturi de Franta, Ungaria, Australia, Slovacia si Pan-American 2.

min 60 Romania - Suedia 29-36 Suedia face cea mai mare diferenta a meciului, de zece goluri, in timp ce handbalistii romani au cazut psihic. Irimesc e singurul jucator care reuseste sa mai inscrie in poarta Suediei, dar castigatoarea meciului s-a decis deja!

min 50 Romania - Suedia 25-31/ Jucatorii lui Omer nu mai reusesc sa finalizeze niciun atac, iar Suedia inscrie din toate pozitiile. Aihan Omer nu mai are nicio reactie , vazand cum suedezii trec de apararea romana fara probleme.

min 40 Romania Suedia 22-19/ Trei lovituri de la 7 metri pentru Romania in debutul reprizei secunde, una ratata si doua transformate de Irimescu. Suedezii nu reusesc sa inscrie cateva minute bune. Romanii gresesc prea mult si nu profita de momentele mai slabe de joc ale suedezilor. Sandu Iacob eliminat doua minute si Suedia reface diferenta de 4 goluri (18-22). Arbitrii croati arata a 5-a lovitura de la 7 metri pentru Romania, iar Ghionea inscrie. Irimescu marcheaza si el al 3-lea gol si obtine si o eliminare de 2 minute.

PAUZA Romania - Suedia 15-19/ Au marcat pentru Romania: Ghionea `1, `5, `6 `8, `13, `17, `22, `27, A. Petrea `4, Paraianu `12 `18, Timofte `19, Cozma `11 `16, `24

Romania se descurca bine si se apropie la un singur gol de Suedia, care nu mai inscrie atat de usor ca in debutul partidei. Time-out cerut de selectionerul suedez. 13-14 si romanii au avut atacul egalarii, insa rateaza. Ghionea risipeste inca o sansa de egalarea ratand o lovitura de la 7 metri. Nici suedezii nu reusesc sa inscrie. Cozma este impins in semicercul suedez, dar arbitrii nu fluiera nimic. Cozma are nevoie de ingrijiri medicale. Suedia reface diferenta de 4 goluri, profitand de lipsa de concentrare in atac a romanilor.

min 20 Romania - Suedia 11-13 / Omer cere time-out pentru ca jucatorii sai sunt, parca, inexistenti atat in aparare cat si in atac. Suedezii raman in inferioritate numerica dupa ce Andersson, cel mai bun om al Suediei, este eliminat 2 minute. Paraianu inscrie dupa o pasa pe la spate a lui Stavrositu. Ghionea inscrie si el pe contraatc si Romania se apropie la 3 goluri de suedezi, dar Buricea primeste si el eliminare de 2 minute (7-10). Timofte arunca si rateaza, Suedia inscrie prin extrema dreapta. Romania recupreaza doua goluri in mai putin de un minut si are posibilitatea sa revina pentru ca Suedia ramane din nou in inferioritate.

min 10 Romania - Suedia 4-7/ Romania a condus si cu doua goluri, dar suedezii au profitat de ratarile handbalistilor romani din atac si au inscris pe contraatc gol dupa gol. A inceput partida

Clasament Grupa 1:

1. Suedia - 6p (3 meciuri)

2. Romania - 4p (4 meciuri)

3. Muntenegru - 4p (3 meciuri)

4. Polonia - 2p (3 meciuri)

5. Turcia - 0p (3 meciuri)