Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a invins selectionata Ucrainei si va disputa duminica finala Trofeului Carpati. Adversara handbalistelor lui Voina va fi Germania.

Ca si in partida de vineri contra Croatiei, tricolorele nu incep prea bine partida si adversarele sunt clar in avantaj. Romania pierde mingi pe contra-atac, rateaza numeroase sanse de a inscrie. Voina cere time-out si le indeamna pe fete la un joc activ pe contra-atac. Si cum vorbele antrenorului sunt de aur, handbalistele romance sunt in avantaj la pauza: 16-12.

Hutupan intra in poarta Romaniei si apara excelent atacurile adversarelor. Romania se distanteaza, dar Ucraina se repliaza si egaleaza. Ca si in primul meci al Trofeului Carpati de vineri, tricolorele au jucat foarte bine finalul de meci si termina meciul la o distanta de patru goluri fata de adversara.

Desfasurarea partidei:

Minutul 10 (3-6): Ucraina deschide scorul, dupa ce handbalistele lui Voina pierd o minge pe contra-atac. Defensiva Romaniei face greseli nepermise si adversarele nu pierd nicio ocazie sa inscrie. Tricolorele nu reusesc sa marcheze niciun gol in primele cinci minute. Carmen Amariei reuseste sa marcheze primul gol pentru Romania.

Minutul 20 (7-10): Ramona Maier reuseste sa marcheze al patrulea gol al Romaniei. Romania pierde mingi si nu da semne ca poate mai mult. In minutul 16 Radu Voina cere time-out. Antrenorul reclama jocul static al elevelor sale. Oana Manea inscrie golul cinci, dar Romania mai are de recuperat patru goluri. Elisei inscrie din sapte metri. Ucrainiencele sunt puternice in aparare si periculoase pe atac.

Minutul 30 (16-12): Hanbalistele romane reusesc sa se concentreze mai bine si se apropie la un gol distanta de Ucraina. Carmen Amariei este cea mai buna handbalista de pe teren si obtine locitura de 7 metri prin care Romania egaleaza (10-10). Antrenorul adversarelor cere time-out, care le favorizeaza pe romance. Amariei aduce Romania in avantaj.

Minutul 40 (21-18): La pauza, Voina o introduce pe Hutupan in poarta nationalei. Amariei si Balint rateaza doua ocazii pentru a distanta Romania de Ucraina la 6 puncte, iar adversarele se apropie la doua goluri. Balint marcheaza din sapte metri, iar Neagu marcheaza golul al 20-lea al Romaniei. Executiile lui Hutupan fac publicul sa-i scandeze numele.

Minutul 50 (23-24): Ucraina se apropie din nou la o distanta de un gol, iar Adina Meirosu rateaza singura cu portarul. Romancele pierd multe sanse de a se distanta, iar adversarele preiau din nou conducerea. Balint rateaza o aruncare de la sapte metri. Handbalistele tricolore isi pierd ritmul si Voina cere time-out.

Minutul 60 (32-28): Dupa o actiune frumoasa, Carmen Amariei inscrie si Barsan reuseste sa egaleze: 25-25. Intr-un moment bun pentru Romania, Hutupan apara si Adina Meirosu aduce echipa nationala in avantaj. Amariei obtine o lovitura de la sapte metri si Elisei inscrie. Handbalistele lui Voina trec printr-o pasa buna si se distanteaza la patru goluri spre finalul partidei. Din nou lovitura de la sapte metri si Elisei inscrie din nou.