Desi au un avantaj de trei goluri, constantenii sunt convinsi ca ii asteapta un meci pe viata si pe moarte in Portugalia. HCM Constanta a alternat momentele bune de joc cu momente mai slabe in care jucatorii lui Vasile Stanga au gresit foarte mult ratand 5 aruncari de la 7 metri din sapte acordate de arbitru. Constantenii nu au reusit sa inscrie timp de 13 minute in repriza secunda, evolutia buna a portarului Rudi Stanescu salvand HCM de un rezultat dezastruos in fata propriilor suporteri.

Lusitanii au jucat in forta, in multe cazuri exagerand cu faulturile asupra romanilor. In minutul 45, Tiago Pereira de la ABC Braga a primit direct cartonasul rosu dupa o intrare la Adzici. Acelasi Adzici mai fusese doborat la podea, inainte cu cinci minute, de aceasta data de Carlos Matos.

"Desi cunosteam aceasta echipa de pe casete, am intrat destul de greu in joc si pe alocuri adversara a parut o echipa foarte dificila pentru noi. Este doar un meci de calificare, vroiam o victorie mai clara, dar uneori si trei goluri sunt suficiente", a spus antrenorul secund de la HCM, Aden Hairi.

Antrenorul echipei ABC Braga, Jorge Rito, a spus optimist, la finalul partidei, ca echipa sa poate recupera diferenta de trei goluri in retur. "Suntem o echipa tanara, dar astazi am fost foarte curajosi si cred ca cele trei goluri le putem recupera la Braga. Am simtit ca putem face o treaba buna la Constanta, am jucat foarte bine in aparare, dar in atac am gresit si avem lucruri de pus la punct".

Cea mai buna evolutie pentru HCM Constanta in Cupa Cupelor a fost in sezonul 2005/06 cand echipa antrenata atunci de Aihan Omer a ajuns pana in semifinale, fiind eliminata de CBM Valladolid.