Oltchim a pierdut la un punct diferenta pe terenul Ladei Togliatti, echipa care a scos-o din Champions sezonul trecut. Valcencele nu au contat prea mult in prima repriza, cand au fost conduse clar, insa au reusit sa revina in a doua perioada si au intrat cu 3 goluri avans in ultimele 10 minute. Lada a avut o rabufnire de orgoliu - a egalat si a preluat conducerea in ultimul minut. Atunci cand Oltchim a ratat ultima actiune de atac, Szucs trimitand in portarita rusoaicelor...

Lada Togliatti - Oltchim 34-33

Clasament grupa C

1. Podravka 2p (+3) - un joc mai putin disputat

2. Oltchim 2p (+3)

3. Lada 2p (-2)

4. Larvik 0p (-4) - un joc mai putin disputat.

Urmatoarele meciuri:

Larvik - Podravka (duminica, ora 19,00)

Etapa a treia

Podravka - Oltchim (15 noiembrie)

Larvik - Lada (16 noiembrie)

Lada - Oltchim Live text

Min 10 Lada - Oltchim 6-3

Oltchim a inceput foarte slab meciul. Meirosu nu reuseste nicio faza notabila in primele minute si Lada conducea cu 3-0 in minutul 5. Ramona Maier deschide scorul, insa elevele lui Rimanic nu se regasesc pe semicercul rusoaicelor si Lada marcheaza pe contraatac. Pivotul Oana Manea scoate primul 7 metri al meciului si Lecusanu marcheaza primul gol. Hutupan apara in situatii de unu la unu. Apararea valcencelor este visatoare!

min 20 Lada - Oltchim 9-10

Oltchim exagereaza cu aruncarile de la 9 metri. Lada combina bine si gaseste de fiecare data brese in apararea romancelor. Elisei scapa pe contratac si, in saritura, se loveste de portarul Ladei. Rimanic a scos-o pe Adina Meirosu dupa primele 10 minute. Oltchim recupereaza diferenta de 3 goluri si echilibreaza jocul. 7 metri pentru Oltchim si Lecusanu egaleaza. Elisei primeste cartonas galben pentru fault. Maier inscrie si Oltchim conduce pentru prima data.

min 30 Lada - Oltchim 15-13

Oltchim poate sa se desprinda si la doua goluri, dar Elisei si Lecusanu nu pot sa patrunda prin apararea rusa. Eliminare de doua minute pentru Gabi Szucs, Lada rateaza si Elisei inscrie pe contraatac. Lada inscrie de la 7 metri. Antrenorul Oltchimului cere time-out si le cere jucatoarelor romane sa se intoarca mai repede in aparare si sa arunce la picioarele portarului rus. Din nou rusoaicele obtin 7 metri, Hutupan apara, insa mingea revine la jucatoarea rusa si inscrie. Lada se apara agresiv si marcheaza din nou pe contraatac.

Minutul 50 Lada - Oltchim 26-28

Condusa la pauza (la trei goluri diferenta), Oltchim reuseste sa intoarca soarta jocului din Rusia!!! Sportivele pregatite de Rimanici au avans la intrarea in ultimele 10 minute! Finalul este incendiar - rusoaicele egaleaza la 30, apoi preiau conducerea (34-33, in ulltimul minut). Oltchim are atacul, la intrarea in ultimul minut, insa aruncam in portarita Ladei. Apoi, rusoaicele prelungesc atacul suficient de mult incat Oltchim sa nu mai aiba nicio sansa de egalare...

Scor final: Lada - Oltchim 34-33.