Ivana Djersilo, Alida Marcovici, Frauke Dirickx, Katarina Barun, Nneka Onyejekwe, Mayvelis Martinez si Brizitka Molnar au facut knock-out campioana Poloniei, scor 0-3.

"Ma simt ca un roman destept", a spus presedintele echipei de volei din Galati. "Le felicit pe jucatoare si pe antrenori! Am dovedit ca si in Romania se poate face performanta daca stii sa administrezi o echipa. Am muncit 10 ani la acest proiect, iar aceasta evolutie a fetelor a fost ca o palma data oficialitatilor locale si altor persoane care nu au dat nicio sansa echipei".

Campioana Romaniei le-a socat pe poloneze in primul set pe care l-a castigat la 9. In setul secund, Fakro a revenit in meci, dar Metal Galati a facut un joc incredibil si a inchis setul la 25-18. Fara sa cedeze presiunii din sala la primul lor meci la cel mai inalt nivel, galatencele s-au impus si in setul trei (25-14). "Metal Galati nu a plecat in Polonia considerand-se deja invinsa. Returul cu polonezele nu o sa mai fie la fel de usor. Daca adversarii nostri nu s-au interesat pana acum cine suntem si noi stiam tot despre jocul lor, de acum incolo vor incepe sa umble la hartoagele cu statistici. Sper ca pana miercuri, echipa din Turcia sa nu apuce sa ne cunoasca foarte bine", a explicat Mangalea reteta succesului de la Metalul.

Urmatorul meci pentru Galati este programat pe 12 noiembrie cu Vakifbank Gunes din Istanbul, detinatoare a Challenge Cup. Romancele vor juca insa partidele de acasa in sala Rapid din Bucuresti pentru ca sala Siderurgistul din Galati nu indeplineste conditiile de Liga Campionilor, lucru care il nemultumeste total pe finantatorul de la Metalul: " Sala din Galati nu va fi pusa la punct cel putin doi ani de acum incolo, asta daca nu primeste primaria un buget de cateva milioane de euro pentru sport! Eu am cheltuit deja milioane cu Metalul, nu mai pot acum sa bag tot eu bani si in sala. O sa jucam la Rapid, dar si acolo sala are doar 1.800 de locuri, la limita regulilor europene".

Din grupa C mai face parte si Volley Bergamo, echipa italiana avand in palmares 5 trofee ale Ligii Campionilor.