Handbalista Ionela Galca Stanca, componenta de baza a echipei nationale a Romaniei, a anuntat, prin intermediul unei scrisori, Federatia Romana de Handbal ca din cauza problemelor medicale se retrage de la prima reprezentativa, informeaza gsp.ro. In varsta de 27 de ani, Ionela a fost desemnata cel mai bun pivot din lume la Mondialul din 2007.

"E adevarat, am trimis o scrisoare in care am anuntat ca nu voi mai raspunde convocarilor echipei nationale. Sper sa fiu si eu inteleasa. De trei ani de zile am jucat meci de meci atat la club, cat si la nationala. Nu mai pot. Am ajuns sa stau cu pastilele in geanta si sa fac injectii sa nu mai simt durerile la genunchiul drept. Am nevoie de o pauza de la echipa nationala", a declarat Galca, citata de gsp.ro

"Este o veste trista pentru echipa nationala. Am inteles din notificarea ei oficiala ca are o problema de sanatate, dar sper sa realizeze in urmatoarea perioada ca valoarea ei si spiritul de luptatoare conteaza mult mai mult pentru naţionala Romaniei. Si nu ma refer aici la accese de patriotism. Au inceput sa circule tot felul de zvonuri despre jucatoare cu experienta care se vor retrage din echipa naţionala sau nu vor participa la Europene si din pacate pentru noi trebuie sa recunosc, este o mostenire pe care trebuie sa o ducem. Personal, ca antrenor ales inainte cu putin de Europene, daca se va intampla acest lucru nu voi avea ce sa fac. Trebuie sa ne jucam sansa", a precizat Radu Voina, selectionerul primei reprezentative de handbal feminin a Romaniei, citat de Mediafax.

In prezent Ionela Galca evolueaza la Rulmentul Brasov, cu care participa in Cupa EHF, iar in 120 de meciuri in tricoul Romaniei a marcat 304 goluri.