Radu Voina a debutat cu stangul la carma nationalei feminine de handbal. Romania a pierdut marti seara primul meci din Cupa Mondiala de la Danemarca in fata selectionatei Norvegiei, cu scorul de 23-30. In celalalt meci al Grupei B, Germania a invins Suedia cu 28-27.

Greselile individuale ale handbalistelor romane au facut ca diferenta de scor la pauza sa fie mult in favoarea nordicelor: 17-11. Fara cele mai bune trei jucatoare: Hammerseng, Nyberg si Lybekk, Marit Breivik, tehnicianul Norvegiei a reusit totusi sa alinieze la start o echipa puternica.

Debutantele Andreea Cruceanu, Melinda Geiger, Manea, Cioarec si Camelia Balint au facut un meci bun, insa lipsa experientei si concentrarea slaba a jucatoarelor romance a facut ca scorul final sa fie favorabil Norvegiei. Cea mai buna marcatoare a Romaniei a fost Elisei, cu 6 goluri inscrise. Riegelhught a inscris 7 glouri pentru Norvegia.

Romania va intalni miercuri la ora 17:00 selectionata Suediei. Primele doua echipe din fiecare grupa se vor califica in semifinalele Cupei Mondiale din Danemarca.