Dezamagite si cu ganduri de retragere dupa Olimpiada de la Beijing, handbalistele de la nationala au plecat zambitoare in Danemarca, doar cu o zi inainte de primul lor meci de la Cupa Mondiala. "E vorba de omogenizarea echipei! O sa incercam sa aducem in jocul nostru totul pentru a putea fi o adevarata echipa!", a spus la plecare Adina Meirosu.

Radu Voina nu si-a propus rezultate marete la primul sau test pe banca nationalei feminine, singurul scop al noului selectioner pare a fi reinnodarea relatiilor intre jucatoare. "Speram sa regasim acea placere de a juca pentru echipa nationala si este primul test sa vedem daca putem sa facem asta!", a declarat Voina.

Cupa Mondiala din Danemarca este un turneu traditional care se desfasoara in fiecare an (14-19 octombrie) si reuneste cele mai bune opt nationale din lume, impartite in doua grupe. In 2006, nationala Romaniei a cucerit argintul dupa o finala cu Rusia.

Romania face parte din grupa B alaturi de Norvegia, Suedia si Germania. In cealalta grupa, campioana mondiala, Rusia, se bate cu Danemarca, Franta si Ungaria.

PROGRAM

Marti, 14 octombrie

Ungaria - Franta

Suedia - Germania

Norvegia - Romania

Danemarca - Rusia

Miercuri, 15 octombrie

Rusia - Ungaria

Suedia - Romania (17.00, TVR 2)

Norvegia - Germania

Danemarca - Franta

Joi, 16 octombrie

Germania - Romania (15.00, TVR 2)

Rusia - Franta

Norvegia - Suedia

Danemarca - Ungaria

Sambata, 18 octombrie

Semifinale 1

Semifinale 2

Duminica, 19 octombrie

Finala mica

Finala mare