Nationala de handbal feminin s-a reunit, luni, la Brasov pentru prima oara sub conducerea lui Radu Voina. Cu o saptamana inainte de Cupa Mondiala din Danemarca, doar 11 jucatoare au ajuns la intalnirea cu Voina, din 18 convocate de noul selectioner. Restul de jucatoare urmeaza sa ajunga in cantonamentul de la Brasov dupa meciurile echipelor de club. Mihaela Ani-Senocico este singura handbalista care nu poate onora invitatia lui Voina din cauza unor dureri la spate.

"Va fi o pregatire mixta, antrenamente, dar si recuperare, pentru ca sa nu uitam, fetele vin obosite de la cluburi. Trebuie facuta recuperare fizica. Sper ca va fi o reintalnire placuta si, impreuna, in timpul scurt avut la dispozitie vom pregati participarea la Cupa Mondiala", a spus Voina despre programul fetelor pentru Cupa Mondiala.

Romania face parte din grupa B alaturi de campioana Europei, Norvegia, de medaliata cu bronz la Mondiale, Germania, si de Suedia. Din grupa A fac parte campioana mondiala, Rusia, Danemarca, Ungaria si Franta.