Antrenorul suedez Tomas Ryde, desemnat drept succesorul lui Gheorghe Tadici la carma nationalei de handbal feminin, a anuntat ca nu va mai prelua echipa din cauza unei restrictii din partea sefului firmei de consultanta la care lucreaza, scrie gsp.

"Am fost contactat de domnul Gatu, care mi-a propus sa preiau echipa nationala, dar directorul firmei de consultanta unde lucrez nu e de acord ca eu sa vin in Romania. Nu exista cale de intoarcere din partea sefului meu, a fost o decizie finala. A avut loc o intalnire azi dimineata in care s-a discutat situatia mea. Sint trist ca nu pot prelua nationala Romaniei, de aceea ii spun domnului Gatu ca trebuie sa-si caute un antrenor care sa poate prelua responsabilitatea conducerii Romaniei catre Campionatul European. Nu a existat nici o problema din partea familiei, ei ar fi fost incantati ca eu sa incerc aceasta experienta, dar din pacate nu se poate", a declarat Ryde la Gsptv Plus.

"Sunt dezamagit ca nu mai vine Ryde. Nu a fost nici o problema legata de contract, ci tot jobul lui a fost cauza principala invocata, pentru care nu ar putea veni in Romania. I-am propus un contract pe 4 ani, a spus ca e mult, dar ca se mai gandeste. Apoi i-am zis sa vina pina la CE.

Eu voi continua sa caut un tehnician din strainatate. Din toate propunerile inaintate Comitetului director s-au oprit doua nume: Mariana Tirca si Radu Voina. Voi continua discutiile cu ei, dar si cu antrenori straini, pentru ca trebuie sa avem un soc", a declarat Cristian Gatu, presedintele FRH.