Federatia Romana de Handbal a hotarat, marti, cine va fi urmasul lui Gheorghe Tadici (al carui contract a expirat la finalul Jocurilor Olimpice de la Beijing) pe banca tehnica a nationalei de handbal feminin a Romaniei. Acesta se numeste Thomas Ryde si este suedez, informeaza Prosport.

Cu toate ca in cursul zilei de marti au fost vehiculate numele lui Radu Voina si Mariana Tarca pentru preluarea conducerii tehnice a echipei Romaniei, Thomas Ryde a fost ales dupa ce a primit votul majoritatii, urmand sa fie succesorul lui Gheorghe Tadici, antrenor care a facut din prima reprezentativa vicecampioana a lumii.

"Este o palma data intregului colectiv de antrenori romani. Pe Ryde l-am batut de doua ori cu Oltchim in grupele Ligii Campionilor. Voi vorbi cu toti antrenorii romani sa nu-l sprijine pe Ryde”, a precizat Gheorghe Tadici dupa numirea nordicului in locul sau.

Ryde a pregatit pe Viborg (din Danemarca) cu care a reusit sa castige in anul 2007 Liga Campionilor (cu Cristina Varzaru in componenta). Nordicul va avea o intelegere valabila pana dupa Campionatul European 2008 care va avea loc in Macedonia, in functie de evolutia primei reprezentative urmand sa-i fie sau nu prelungita intelegerea.

In cazul in care Thomas Ryde nu va accepta postul de selectioner, in cursa pentru functie vor intra Radu Voina si Mariana Tarca.