UCM Resita va juca pentru al doilea sezon consecutiv in ultimul act al Challenge Cup la handbal masculin, dupa ce i-au invins pe portughezii de la Benfica cu scorul de 32-25. Cum in partida tur gazdele au invins la numai cinci goluri diferenta, elevii lui Aihan Omer vor juca finala.

La capatul unei partide in care resitenii au condus in majoritatea timpului, handbalul romanesc are o noua echipa in finala unei cupe europene, performanta celor de la UCM fiind cu atat mai mare cu cat au intalnit pe Benfica, una dintre echipele mari ale Europei.

Principalii marcatori ai resitenilor au fost Pasici, cu 9 reusite, Rohozneanu 6, Irimescu si Butulja, cate 5, Cuciula 3, Ciubotariu si Pancu, cate doua, in timp ce Benfica i-a avut in prim-plan pe Pedroso, cu 9 reusite, si Nunes, cu 6.

"Sunt fericit, dar si foarte obosit. Ne-am dorit mult aceasta calificare, a fost un meci dramatic. Am avut sansa sa ne distantam, insa Benfica este o echipa puternica si au revenit. Din fericire, am reusit sa revenim pe final", a spus antrenorul Aihan Omer dupa o calificare deosebita a echipei sale.

Romanii isi vor apara trofeul cucerit anul trecut impotriva celor de la Alpha HC Hard, din Austria, cei care s-au calificat in ultimul act dupa ce au depasit pe Pfadi Winterthur, din Elvetia, dupa 66-63 scor general.