Nationala feminina de handbal a Romaniei a obtinut biletele pentru Olimpiada de la Beijing dupa a doua victorie consecutiva a turneului de calificare de la Bucuresti. Victoria impotriva Ungariei este o revansa dupa ce echipa tarii vecine castigase meciul direct de la Campionatul Mondial, din luna decembrie. Romania merge din nou la Jocurile Olimpice dupa prezenta in 2000, la Sydney.

In sala Polivalenta din capitala, Romania a condus in permanenta, avand 3-0 dupa cinci minute, si 12-8 dupa 20 de minute. Avantajul de patru goluri s-a pastrat si la pauza, unde cele doua echipe au intrat la scorul de 17-13.

In partea secunda, Ungaria s-a apropiat la un singur gol diferenta (21-20 in minutul 40), dar fetele lui Gheorghe Tadici si-au pastrat concentrarea si in minutul 58 Ramona Maier ducea scorul la 31-27, o diferenta imposibil de remontat de catre unguroaice care mai au de lucru pana la obtinerea calificarii.

In ultima zi a turneului, Romania va intalni reprezentativa Poloniei, care, dupa infrangerea in fata Ungariei in primul meci (39-30), a pierdut si a doua intalnire, contra Japoniei (29-27). Pentru al doilea loc la Beijing din grupa de la Bucuresti, duminica se vor infrunta Ungaria si Japonia.

Cea mai buna marcatoare a Romaniei a fost Ramona Maier cu noua goluri, in timp ce Timea Toth si Anita Gorbicz au fost principalele marcatoare pentru Ungaria, cu cate opt reusite.

"Este un succes onorant pentru handbalul romanesc, pentru sportul romanesc. Biletele pentru Beijing au fost obtinute cu multa munca. Sper ca aceasta calatorie sa nu fie una turistica si sa se incununeze cu o medalie olimpica. Cred ca generatia aceasta o merita cu prisosinta." - Cristian Gatu, presedinte FRH, pentru Radio Romania Actualitati.

"A fost un meci extraordinar. M-a bucurat publicul care a fost alaturi de noi si a fost al optulea jucator. Ma bucur sa revin printre vechile mele colege si placerea este maxima."- Carmen Amariei, pentru Radio Romania Actualitati.

"O victorie frumoasa pe care ne-o doream de foarte mult timp. In ultimul timp nu prea castigasem impotriva Ungariei, asa ca ma bucur. Sper sa castigam si maine si sa ii facem un cadou domnului Tadici care spusese ca isi doreste trei victorii pentru ziua lui. Nu ma asteptam ca publicul din Bucuresti sa vina intr-un numar atat de mare. Vreau sa le multumesc." - Steluta Luca, pentru Radio Romania Actualitati.

"Nu ne asteptam sa fie usor, dar cu atat este mai frumos. Sunt multumit ca sporturile de echipa din Romania ca au o reprezentanta la Olimpiada. Imi pare rau de "handbalul in apa" - de polo si de prietenul meu, Vlad Hagiu, ca nu mergem impreuna acolo. Atmosfera a fost de exceptie, stiam ca s-au organizat cateva grupuri de suporteri din centrele de traditie, de la Deva, Zalau, Valcea si de aici din Bucuresti. Densitatea salii a contribuit intr-adevar la reusita din aceasta zi."- Gheorghe Tadici, selectioner Romania, pentru Radio Romania Actualitati.