Visul antrenorului Vlad Hagiu s-a sfarimat: poloistii tricolori au ratat calificarea la Jocurile Olimpice, dupa o infringere cu 9-8 in fata Canadei, echipa care ne-a invins si la ultimele Campionate Mondiale.

Incurajati de un public incandescent, poloistii triocolori au intrat excelent in meci, conducind cu 2-0, apoi 3-1. Canada a inceput sa echilibreze incepind cu sfertul al doilea. Disputat sub semnul echilibrului, meciul s-a rupt de la 6-6: canadienii au preluat conducerea si nu au mai cedat initiativa pina in final.

In aceasta vreme, poloistii romani au parut incapabili sa depaseasca un blocaj mental: ultima faza a meciului este sugestiva - cu om in plus, in atac, romanii au gresit o pasa simpla si au irosit si ultima speranta...

Update: la finalul meciului, antrenorul Vlad Hagiu si-a anuntat demisia. "Pur si simplu, nu inteleg ce s-a intimplat. Sunt principalul vinovat, vreau sa stie toata lumea ca imi asum responsabilitatea deplina. Imi dau demisia, asta trebuie sa faca orice om care are coloana vertebrala", a spus Hagiu.

Romania mai poate califica la JO 2008 un singur joc de echipa: handbalul. Nationala feminina pregatita de Gheorghe Tadici va cauta biletele de Beijing la turneul preolimpic de la Bucuresti (programat la sfirsitul lunii martie).