Romania a incheiat grupa A cu o victorie categorica: 19-2 cu Kazahstan si a ocupat pozitia secunda care ii da dreptul sa evolueze in sferturile de finala. In aceasta faza a turneului preolimpic de la Oradea, trupa lui Vlad Hagiu va infrunta astazi Canada, echipa care ne-a invins la Campionatul Mondial de anul trecut cu 9-8. Cu un succes impotriva nord-americanilor, Romania va reveni la Jocurile Olimpice dupa 12 ani.

Prima clasata in fiecare grupa, adica Grecia si Germania s-au calificat direct in semifinale si, implicit, la Jocurile Olimpice. Echipele de pe locul doi din fiecare grupa, Romania si Italia vor juca incrucisat, in sferturile de finala, cu cele de pe locul trei, respectiv Canada si Rusia.

In ultimul joc din grupa, cel impotriva modestei formatii a Kazahstanului, Romania si-a putut reface moralul dupa esecul din ajun, impotriva Greciei, si a inscris 19 goluri, cei mai buni marcatori ai tricolorilor fiind Andrei Iosep, Tiberiu Negrean si Edi Andrei, fiecare cu cate un hattrick.