UCM Resita a invins pe teren propriu liderul Steaua, cu 34-32, intr-un meci in devans din etapa a 15-a a Diviziei Nationale la handbal masculin. Succesul vine la o singura zi dupa ce gruparea resiteana a fost sanctionata de Comisia de Competitii a Federatiei Romane pentru folosirea unui jucator prea tanar, in partida de campionat cu Poli Timisoara. Pentru aceasta, UCM a pierdut cu 10-0, la masa verde, intalnirea cu timisorenii, si a primit si o penalizare de un punct care scoate trupa condusa de Aihan Omer din lupta pentru titlu.

Partida cu Steaua a fost echilibrata, ambele echipe succedandu-se la conducerea meciului. Dupa 18-18 la pauza, Resita a reusit sa se desprinda pe finalul meciului, cand s-a distantat la 3 goluri (32-29), si a castigat in cele din urma intalnirea cu doua goluri avans.

Cu acest succes, UCM revine pe locul secund, la egalitate de puncte cu Stiinta Bacau si HCM Constanta, dar si cu un meci mai mult decat cele doua. Lider ramane Steaua, care are sase puncte avans fata de grupul urmaritor.

Resitenii au fost penalizati de Federatie pentru ca in partida cu Poli, de la sfarsitul saptamanii trecute, au inscris pe foaia de joc un handbalist nascut in 1990, fiind cu un an mai tanar decat prevede regulamentul. Pe teren, UCM castigase cu 28-23.