Nationala feminina de handbal a Romaniei va infrunta in dubla mansa Islanda, in barajul de calificare la Campionatul European din decembrie, competitie programata in Macedonia. Jocurile cu Islanda vor avea loc pe 31 mai sau 1 iunie, in deplasare, iar returul pe 7 sau 8 iunie, in Romania.

"Din punctul meu de vedere, nu este nicio problema ca am picat cu Islanda. Nu vreau sa fiu nici dur, nici rautacios, dar cred ca si adversarele noastre isi dau seama ca nu au nicio sansa in fata Romaniei. Cred ca echipa nationala are valoarea sa poata ajunge pe podiumul oricarei competitii", a spus presedintele FRH, Cristian Gatu.

La turneul final din Macedonia sunt calificate deja sase echipe: Norvegia (campioana europeana en-titre), Rusia, Franta, Germania si Ungaria (locurile 2-5 la CE din 2006) si Macedonia (tara organizatoare).

Pentru celelalte locuri de la turneul final se vor disputa urmatoarele jocuri de baraj: Slovacia-Ucraina, Italia-Austria, Belarus-Slovenia, Spania-Lituania, Suedia-Cehia, Polonia-Portugalia, Turcia-Danemarca, Muntenegru-Croatia si Olanda-Serbia.