Nationala de handbal masculin a Romaniei s-a calificat, sambata, la Bolzano, in faza play-off a Campionatului Mondial din 2019, dupa ce a remizat cu reprezentativa Ucrainei, scor 26-26 (11-14), in ultimul meci al grupei 3 preliminare, pe care a castigat-o, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din echipa Romaniei a absentat interul stanga titular, Alexandru Simicu, accidentat in partida de vineri, cu Insulele Feroe. Romania a fost condusa timp de 32 de minute, egalarea venind pe mana lui Ramba (14-14), iar primul avantaj dupa alte noua minute dupa un contraatac al lui Sadoveac (17-16).

Finalul a fost greu de prevazut, cu ambele echipe la conducere, insa cu un plus de ratiune pentru Romania care a stiut sa conserve ultimele 25 de secunde, cand tabela arata egalitate.

In primele doua partide de la Bolzano, tricolorii s-au impus in fata Italiei, cu 34-24 (18-13) si a echipei Insulelor Feroe, cu 28-20 (15-10), astfel ca are 5 puncte in clasament si incheie pe prima pozitie.

Sambata se va mai juca partida Italia (2 puncte) - Insulele Feroe (0), dar rezultatul nu mai influenteaza clasamentul la varf. Ucraina are 3 puncte.

Primul tur al preliminariilor CM2019 se desfasoara sub forma de turnee, la care participa echipe impartite in sase grupe. Doar prima clasata in fiecare grupa se califica in faza play-off a competitiei, cu meciuri eliminatorii programate in 8-10 iunie, respectiv 12-14 iunie.

Campionatul Mondial din 2019 va avea loc intre 10-27 ianuarie in Germania si Danemarca. Europa va fi reprezentata de 13 echipe.

In prezent, Franta, in calitate de campioana mondiala en-titre, alaturi de Germania si Danemarca, gazdele turneului final, sunt calificate direct.

Romania a participat ultima data la Mondiale la editia din 2011, in Suedia, cand nu a trecut de faza grupelor.