Sub titlul "Cristina Neagu, pericol iminent", L'Equipe prefateaza meciul Franta - Romania din Grupa A a Campionatului Mondial de handbal feminin cu un portret al celei mai bune jucatoare romane, pe care o caracterizeaza ca fiind un inter stanga cu un "brat devastator", ce nu evolueaza rau nici in centru, nici in defensiva, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Patru goluri in final si seara buna! Joi, cu cinci minute inaintea finalului, la 23-23, Cristina Neagu a venit de pe banca pentru a-si salva patria zdruncinata de curajoasele angoleze si pentru a pastra invincibilitatea romana (27-24), inaintea etapei a cincea, ultima, a Grupei A, programata in aceasta seara cu Franta", a scris publicatia franceza.

"E completa, stie de asemenea sa joace cu coechipierele", a declarat Gnonsiane Niombla, colega cu Neagu la CSM Bucuresti.

L'Equpe a scris si despre revenirea Cristinei Neagu in Romania, la CSM Bucuresti si despre dorinta ei de a castiga Liga Campionilor cu formatia din Ccapitala.

"Revenirea ei a declansat un enorm entuziasm, este solicitata tot timpul. Nu e fata cea mai sociabila, dar este foarte ", a afirmat Camille Ayglon, tot de la CSM.

Laurisa Landre, fosta jucatoare la SCM Craiova, acum la Metz, considera ca solutia de a o scoate din joc pe Cristina Neagu este de a o enerva.

"Neagu e mereu in lupta cu adversarele ei. Este un pic mai usor sa o contracarezi pentru ca se enerveaza mult. Poti sa o scoti din meci daca o sicanezi la inceput", a spus ea. "Sau sa trezesti instinctul competitiv al Cristinei Neagu", a adaugat autorul articolului.

Romania, deja castigatoare a Grupei A si califcata in optimi, va intalni Franta, vineri, de la ora 19.00. Meciul va fi transmis in direct pe Telekom Sport 1.