Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat marti, la Stockerau, la turneul final al CM din 2017, dupa ce a invins reprezentativa Austriei, cu scorul de 33-24 (11-13) si in mansa retur din baraj, potrivit news.ro. Nationala Romaniei participa pentru a 23-a oara consecutiv la CM, fiind singura din lume care a bifat toate editiile.

Cristina Neagu, liderul RomanieiFoto: ehf - Marius Ionescu

Marcatoarele Romaniei au fost Neagu 8 goluri, Udristoiu 5, Elisei Ardean 5, Perianu 5, Tomescu 3, Pintea 2, Ilie 2, Dinca 1, Laslo 1, Zamfirescu 1, iar pentru Austria s-au remarcat Kovacs 7 si Frey 5 reusite.

La meciul de la Stockerau au asistat si circa 200 de fani romani, care au incurajat frenetic nationala tricolora si au incheiat cantand "Si-alta data, si-alta data, o s-o facem si mai si mai lata" si "Romania, Romania, Romania, ole, ole, ole".

In tur, la Oradea, tricolorele s-au impus cu scorul de 34-29 (17-16), iar cu scorul general de 67-53 se califica la turneul final al Campionatului Mondial, gazduit de Germania, intre 1-17 decembrie.

Celelalte opt meciuri din returul barajului se vor juca pana joi.

La turneul final sunt calificate direct Germania, gazda competitiei, Norvegia, campioana mondiala en-titre, precum si Olanda, Franta, Danemarca, echipe clasate pe locurile 2-4 la CE din 2016.

Din Asia si Africa s-au calificat Angola, Camerun, Tunisia, China, Japonia si Coreea de Sud, iar intre 18-25 iunie vor avea loc calificari pentru trei locuri acordate Pan America.

La editia din 2015 a CM, Romania a obtinut medalia de bronz, avand in palmares si argint mondial in 2005.

Nationala Romaniei este singura din lume care a participat la toate cele 22 de editii ale Campionatului Mondial de handbal feminin.