Fenerbahce Istanbul a devenit prima echipa din Turcia care cucereste titlul de campioana europeana la baschet masculin, dupa ce a reusit sa invinga cu scorul de 80-64 (39-34) formatia greaca Olympiakos Pireu, duminica, la Istanbul, in finala Euroligii, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sustinuta frenetic de spectatorii aflati in tribunele arenei Sinan Erdem din Istanbul, jucatorii lui Fener nu le-au lasat nicio sansa rivalilor de la Olympiakos, tripla laureata a competitiei (1997, 2012, 2013).

Grecii reusisera sa elimine in semifinalele turneului Final Four de la Istanbul formatia rusa TSKA Moscova, detinatoarea trofeului, care spera sa cucereasca anul acesta al 8-lea sau titlu. In cealalta semifinala, Fenerbahce Istanbul a trecut de echipa spaniola Real Madrid.

Pivotul american al lui Fenerbahce, Ekpe Udoh, a fost ales cel mai bun jucator (MVP) al finalei Euroligii, dupa ce a contribuit cu 10 puncte, 9 recuperari si 4 assist-uri la victoria echipei sale.

In meciul pentru locul 3, TSKA Moscova a invins-o pe Real Madrid cu 94-70.

Fenerbahce a disputat si anul trecut finala Euroligii masculine de baschet, fiind invinsa dupa prelungiri de TSKA Moscova (96-106).

Rezumatul partidei Fenerbahce Istanbul - Olympiakos Pireu: