Rulmentul Brasov si antrenoarea Mariana Tirca incearca de doi ani sa puna capat dominatiei absolute a Oltchimului in handbalul feminin romanesc. Dupa transferurile din intersezon, Brasovul simte ca acesta poate fi cel mai bun moment, cu atit mai mult cu cit formatia vilceana este suspectata de uzura, dupa o campanie istovitoare in Liga Campionilor si la Mondialul din Franta, acolo unde selectionerul Tadici a deplasat nu mai putin de 13 handbalistele din lotul lui Oltchim.

Organizatorii meciului anunta epuizarea biletelor (1.500), amanunt deloc surprinzator tinind cont de rivalitatea dintre cele doua grupari. Oltchimul, obisnuit cu tribune ostile, nu lasa impresia ca ar fi excesiv de ingrijorat - nu mai departe de 3 ianuarie, trupa lui Tadici a cistigat pe terenul lui Viborg, cu doar 5 jucatoare de baza in lot, ceea ce a confirmat increderea echipei in potential.

Atmosfera inaintea partidei Rulmentul - Oltchim a fost accentuata de o informatie confirmata inclusiv de oficiali ai vilcenilor: 4 jucatoare din garnitura lui Tadici (Luminita Hutupan Dinu, Narcisa Lecusanu, Vali Ardean Elisei, Ionela Gilca), aflate in ultimele luni de contract, au primit oferte din partea Rulmentului, pentru transferuri din vara.