Oana Manea, pivotul echipei nationale de handbal feminin, si-a anuntat retragerea de la prima reprezentativa la intoarcerea de la Campionatul European din Suedia, unde Romania a terminat pe locul 5. "Vreau sa-mi iau pauza, vreau sa fiu mai mult cu familia, vreau mai multa liniste si le urez bafta fetelor", a declarat jucatoarea campioanei CSM Bucuresti.

Oana ManeaFoto: ehf-euro.com

"Cu ocazia asta vreau sa spun ca le urez bafta colegelor. Pentru mine a fost ultimul turneu la nationala. Vreau sa-mi iau pauza, vreau sa fiu mai mult cu familia, vreau mai multa liniste si le urez bafta fetelor. Absolut nimic nu m-a deranjat la nationala. Chiar i-am spus lui Ambros ca sunt foarte bucuroasa si fericita ca am lucrat cu el. E un selectioner extraordinar, are o rabdare de fier pentru ca lotul este foarte intinerit si are rabdare cu fiecare jucatoare in parte. Doar din motive personale, de familie, ma retrag, atata tot", a declarat Manea, potrivit Digi Sport.

Costica Buceschi, despre retragerea Oanei Manea

"Nu stiam, e hotararea ei, antrenorul principal poate va sta de vorba cu ea. Din punctul meu de vedere, Oana Manea este o jucatoare care poate sa ajute foarte mult echipa nationala atat ca si experienta, cat si ca valoare aratata in teren. Nu stiu care sunt motivele, dar speram ca, odata cu venirea sarbatorilor, cu plecarea in sanul familiilor, sa trecem peste momentele astea mai putin placute", a afirmat Buceschi, antrenorul secund al nationalei Romaniei, conform Digi Sport.

Oana Manea a precizat ca isi va continua cariera doar la echipa de club, CSM Bucuresti. Alaturi de echipa nationala a Romaniei, Manea a cucerit doua medalii de bronz: la Campionatul Mondial din 2015 si la Campionatul European din 2010.

La Campionatul European din Suedia, Manea a marcat 11 goluri pentru echipa Romaniei (procentaj 79%).

Rezultatele Romaniei la CE din Suedia:

Romania - Norvegia 21-23

Romania - Rusia 22-17

Romania - Croatia 31-26

Romania - Ungaria 29-21

Romania - Cehia 30-28

Romania - Danemarca 17-21

Romania - Germania 23-22.