Cristina Neagu s-a declarat multumita de rezultatul obtinut la Campionatul European, echipa nationala de handbal feminin a Romaniei terminand pe locul 5 competitia din Suedia. "A fost un turneu bun pentru noi, chiar daca premisele nu erau foarte incurajatoare, iar unii spuneau ca nu vom trece nici de prima grupa", a precizat capitanul echipei pregatite de Ambros Martin.

Cristina Neagu, liderul RomanieiFoto: ehf - Marius Ionescu

Despre rezultatul obtinut de Romania la Campionatul European din Suedia

"Este un loc foarte bun, dupa situatia care a fost la Jocurile Olimpice (n.r. Romania a terminat pe locul 9). A fost un turneu bun pentru noi, chiar daca premisele nu erau foarte incurajatoare, iar unii spuneau ca nu vom trece nici de prima grupa. Ma bucur ca fetele tinere care au venit la nationala au prins ceva experienta si cred ca vom arata bine in viitor. Am fost asa de aproape de semifinale, iar daca ne calificam era un turneu cu adevarat extraordinar pentru noi. Asta este, trebuie sa invatam si din infrangeri, suntem foarte fericite ca suntem pe o panta ascendenta si sper sa continuam tot asa", a declarat Cristina Neagu, potrivit News.ro.

De ce nu a jucat in meciul cu Germania

"A fost o decizie de comun acord cu antrenorul Ambros Martin. A fost ideea mea, pentru ca la finalul meciului cu Danemarca suferisem si o entorsa, inaintea Europenelor m-am antrenat foarte putin, sunt obosita si m-am gandit la sanatatea mea. Ambros mi-a spus si el ca vrea sa testeze toate jucatoarele si atunci asa s-a luat decizia, impreuna", a explicat handbalista de 28 de ani.

Despre titlul de golgheter la CE

"Nu ma gandesc la recorduri si titluri. Sigur ca sunt bucuroasa, pentru ca e munca mea, dar nu acesta e primul meu gand, cum sa fac sa dau multe goluri. Cat despre acel record all-time, cred ca daca voi fi sanatoasa il voi dobori la urmatorul Campionat European. Nu poti fi perfect, iar acum starea fizica nu mi-a permis cat as fi vrut", a mai spus capitanul nationalei Romaniei.

Despre accidentarea Cristinei Zamfir

"A fost greu, dar ma bucur pentru rezultatul fetelor. La finalul meciului (n.r. cu Germania), cand a fost acea accidentare grava a Cristinei Zamfir ma gandeam cate se pot intampla intr-un meci. Sunt multi oameni care ne jignesc, spun ca ne-o luam in cap dupa o victorie, dar uite ce relativ e totul. Putea fi foarte grav ce s-a intamplat cu Cristina, iar daca se intampla ma intreb: pentru ce, pentru o victorie in ultima secunda? A fost panica pe teren, nu era ambulanta prin zona, in tribune se faceau semne disperate, Cristina putea sa-si inghita limba, dar bine ca au ajuns baietii nostri din staful medical la timp si s-au ocupat de ea rapid. Acum e bine, dar a fost groaznic pentru cateva minute. Noi ne dorim sa facem totul pe teren, dam maxim, dar pana la urma e sport, nu trebuie sa ajungem sa ne punem viata in pericol", a punctat Cristina Neagu.

Lucrurile pozitive sunt mai multe decat cele ce trebuie corectate

"A fost bine, este un rezultat foarte bun al Romaniei. Personal, imi doresc intotdeauna medalii, la fiecare turneu, si cred ca e normal sa fie asa, pentru ca dau tot ce pot de fiecare data. Dupa acest turneu cred ca trebuie sa conteze lucrurile pozitive, care sunt mai multe decat cele ce trebuie corectate. Viitorul suna bine pentru noi si pentru nationala Romaniei", a punctat Neagu.

Despre planurile de viitor

"Am o saptamana libera, voi fi acasa, e singura perioada de liniste pana la finalul sezonului. Vreau sa ma relaxez si sa nu ma mai gandesc la handbal. In ianuarie voi pune totul cap la cap si voi lua o decizie. Sunt mai multe oferte, inclusiv din Romania, cum a fost in fiecare an, si o sa vad ce va fi mai bine pentru mine. Acum ma gandesc doar la familie, cei dragi si relaxarea de acasa", a conchis Cristina Neagu.

Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins vineri, la Goteborg, reprezentativa Germaniei, cu scorul de 23-22 (11-11), in ultimul meci la Campionatul European, pe care tricolorele l-au incheiat pe locul 5.

Capitanul nationalei Romaniei, Cristina Neagu, care nu a mai fost inclusa pe foaia oficiala la meciul cu Germania, a incheiat competitia cu 46 de goluri, iar la total a acumulat 193 de goluri in topul all-time al marcatoarelor la un Campionat European, fiind pe locul trei, dupa Agnes Farkas (Ungaria, 205 goluri) si Grit Jurack (Germania, 194).

Rezultatele Romaniei la CE din Suedia:

Romania - Norvegia 21-23

Romania - Rusia 22-17

Romania - Croatia 31-26

Romania - Ungaria 29-21

Romania - Cehia 30-28

Romania - Danemarca 17-21

Romania - Germania 23-22.