Nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut meciul decisiv cu Danemarca, ratand astfel sansa de a ajunge in semifinalele CE de handbal. Selectionerul Ambros Martin a explicat unde s-a pierdut meciul cu nordicele: "Am fost depasite clar in situatiile de unu contra unu. Din punct de vedere fizic, a fost o mare diferenta. Doar din talent nu se poate".

Cristina Neagu si Ambros MartinFoto: ehf-euro.com

Despre ce sentimente il incearca

"Nu unele placute, cand pierzi si cand crezi ca jucatoarele lupta mult in timpul meciului, nu numai contra Danemarcei, contra scorului, contra unei evolutii bune a portarului advers, cu apararea lor. Fetele au luptat, nu am ce sa reprosez din acest punct de vedere. Si cand vezi ca tot incerci, incerci si nu iese nimic, e normal sa nu ai sentimente placute" - Ambros Martin, intr-un interviu pentru gsp.ro.

Unde s-a pierdut meciul cu Danemarca

"Nu am avut energie, poate echipa s-a simtit obosita, dar in acest tip de meci, care decidea calificarea in semifinale, sentimentul trebuie sa fie placut, indiferent de cat de obosit te simti. Problema e ca nu am avut forta si in situatiile de unu la unu am fost clar depasite. Din punct de vedere fizic, la acest aspect, a fost o mare diferenta. Doar din talent nu se poate, am avut multe sanse sa inscriem, situatii clare si nu am reusit. Trebuie sa lucram mai mult la aspectul fizic. Asta am invatat din meciurile cu Norvegia si Danemarca, ele sunt superioare din punct de vedere al fizicului. Pe masura ce turneul avanseaza, partea fizica e mult mai importanta decat talentul" - Ambros Martin.

Ce trebuie imbunatatit

"Aici (n.r. pe partea fizica) trebuie sa lucram la nivel de cluburi in Romania. La un turneu final nu e timp de asa ceva. Cand pierzi, te gandesti la la situatiile clare pe care le-ai avut, cele de unu la unu cu portarul sau cele in care am fost cu un om in plus, iar când miza e o semifinala, trebuie sa fii aproape perfect, daca nu, atunci te vei gandi la ocaziile ratate" - Ambros Martin.

"Trebuie sa muncim mai mult"

"E nevoie de mai mult timp impreuna, nu avem decat doua saptamani impreuna, jucatoarele se cunosc foarte bine, dar cand exista presiune si nu e prea mult aer, deciziile numai sunt la fel, nu vezi jocul la fel. Trebuie sa muncim mai mult, trebuie sa credem in jucatoare, in victorie, in viitorul lor" - Ambros Martin.

Per ansamblu, selectionerul nu e multumit

"Nu sunt multumit pentru ca jucatoarele si-au dorit mult aceasta victorie. Am simtit asta la hotel, in vestiar, si-au dorit pana in ultimul moment, dar in meciuri de acest gen, cand esti condus e greu sa revii si trebuie sa joci aproape perfect ca sa ajungi cea mai buna echipa", a conchis antrenorul iberic.

In meciul pentru locurile 5-6, Romania va intalni vineri nationala Germaniei, de la ora 16:45.

Program semifinale:

Olanda - Danemarca (de la 19:15)

Norvegia - Franta (de la 21:45).