E a treia oară în ultimul an când România și Danemarca se duelează pentru o calificare importantă: anul trecut, pentru semifinala Campionatului Mondial din Danemarca, iar în primăvară pentru calificarea la Jocurile Olimpice. În ambele dăți, româncele au ieșit învingătoare.

Martin Ambros, dand indicatii tacticeFoto: ehf - Marius Ionescu

Dar acum, lucrurile sunt schimbate de ambele părți: România are un antrenor nou și o echipă în reconstrucție, în timp ce jocul danezelor e în creștere și foamea de performanță e mare, după absența de la Rio.

„Era clar de la început că, indiferent de rezultatele de azi, meciul cu Danemarca va fi greu, și acum mă aștept să fie și mai greu”, a spus Ambros Martin. „Dar știm de ce suntem aici și vom lupta chiar dacă energia noastră nu va fi la nivel maxim. Vom căuta soluții, iar dacă nu reușim cu capul, vom trage de noi cu sufletul.”

Martin se gândește și la atmosfera pe care o vor face fanii danezi în Arena din Helsingborg: „Danemarca va juca aproape ca acasă, vor fi mulți, dar și noi simțim susținerea fanilor români. Va fi o zi specială.”

Și fetele se așteaptă la un meci mult mai greu decât cel cu Cehia. „O să fie o luptă de 200 ori mai grea și ne dorim foarte mult să dăm tot ce avem bun, să luptăm până în ultima secundă”, a spus Crina Pintea.

Citește toate declarațiile fetelor pe Lead.ro