Cu emoții a trecut România de Cehia, aseară, iar emoțiile se vor întoarce în seara asta în arena din Helsingborg, pentru că urmează întâlnirea decisivă cu Danemarca. O echipă a Danemarcei care, după se s-a ținut strâns de Norvegia, a făcut egal cu campioana olimpică Rusia, un parcurs care-l face pe antrenorul Klavs Bruun Jørgensen să viseze la finală, deși echipa sa nu a pornit ca favorită la acest turneu. „Visez, poate nu e realist, dar trebuie să speri ca să-ți atingi obiectivele”, a spus danezul într-o discuție cu Lead.

Klavs Bruun JørgensenFoto: Henning Bagger

„Știam înainte de începerea turneului că dacă ajungem în grupa principală vom întâlni campioana olimpică, campioana mondială și locul trei mondial. Sunt trei echipe puternice și știam că ne va fi dificil să ajungem în semifinală. Dar acum avem patru puncte (chiar cinci, pentru că interviul a fost făcut înaintea meciului cu Rusia, n.red.), un meci bun cu Norvegia și normal că sperăm la un rezultat bun.”

Cum crede Jørgensen că va fi diferit meciul cu România de cel din primăvară, de la turneul preolimpic? „Sper să avem mai mult control decât atunci. Știam și atunci că Neagu va fi o jucătoare dominantă și mereu am avut problema asta cu ea, ne înscrie multe goluri. Va fi similar și acum, dar sper să putem să o oprim mai bine. E principalul pericol, după mine e cea mai mare jucătoare din lume.”

Danezul e sincer și spune că și-ar dori foarte mult revanșa. La fel de sincer admite și că e surprins de forma actuală a româncelor și că se aștepta ca România să “o ia pe o pantă descendentă“

Citește materialul complet, cu toate declarațiile antrenorului danez, pe Lead.ro