Cristina Neagu, cea mai buna handbalista din 2015 si jucatoarele campioanei CSM Bucuresti, Isabelle Gullden si Carmen Martin, au fost votate in echipa ideala a Ligii Campionilor, la inceputul editiei din acest an, potrivit Mediafax.

Chiar inainte de startul sezonului 2016/2017 din Liga Campionilor la feminin, toti antrenorii au votat pentru echipa ideala a competitiei, arena favorita si tehnicianul preferat, la fel cum s-a intamplat si la debutul editiei anterioare.

S-a luat in considerare top trei pe fiecare pozitie, astfel ca cinci cluburi au doua sau mai multe nominalizari, printre acestea fiind Rostov Don, Gyor, CSM Bucuresti, Vardar Skopje si Buducnost. Daca tinem cont doar de primul sapte si primele pozitii in topul voturilor, Rostov, Gyor si CSM Bucuresti au fiecare cate doua handbaliste in echipa ideala, iar Buducnost una singura.

Doua dintre cele trei jucatoare cu cel mai mare punctaj sunt norvegience si evolueaza pentru Gyor, vicecampioana Europei. Heidi Loke, care a obtinut 13 voturi din cele 15 pentru cel mai bun pivot, iar Nora Mork a fost votata cel mai bun inter dreapta, cu 9 voturi. A treia jucatoare este Cristina Neagu, care, cu 10 voturi, a fost votata cel mai bun inter stanga.

Handbalista spaniola Carmen Martin, de la CSM Bucuresti, cu 6 voturi, a primit distinctia pentru cea mai buna extrema dreapta, devansandu-le pe Iulia Managarova (5 voturi) si Jovanka Radicevic (5 voturi). Cel mai bun portar a fost votat Katrine Lunde, iar Siraba Dembele, cea mai buna extrema stanga, ambele de la Rostov Don.

Lupta pentru cel mai bun centru s-a dat intre Nicke Groot (ETO Gyor) si Isabelle Gullden (CSM Bucuresti), ambele primind acelasi numar de voturi.

Katrine Lunde, Cristina Neagu, Siraba Dembele, Nicke Groot si Heidi Loke si-au pastrat pozitiile in echipa ideala, comparativ cu sezonul 2015/2016.

Cel mai bun antrenor a fost votat Martin Ambros, tehnicianul echipei Gyor si al nationalei Romaniei, iar cea mai buna arena, a fost desemata Audi Arena, din Gyor.

Echipa ideala din Liga Campionilor:

Siraba Dembele - extrema stanga (Rostov Don)

Cristina Neagu - inter stanga (Buducnost)

Isabelle Gullden / Nicke Groot - centru (CSM Bucuresti / Gyor)

Nora Mork - inter dreapta (Gyor)

Carmen Martin - extrema dreapta (CSM Bucuresti)

Heidi Loke - pivot (Gyor)